Aniston

5 gode råd til mindre hverdagskemi

Vi bekymrer os om hverdagskemi – og det gør vi ret i.

5 gode råd til mindre hverdagskemi
En ny undersøgelse, som Neophos har foretaget i anledningen af, at de lancerer en ny opvaskeserie uden parfume og farvestoffer, viser, at vi danskere bekymrer os om hverdagens kemi.

Det, mener blandt andre Astma- Allergi Danmark, at vi gør ret i. 

Cirka 10 pct. af danskerne har da også kontaktallergi, og flere unge end nogensinde får allergi over for parfume.

Nedenfor er dog 5 gode råd til mindre hverdagskemi: 

  1. Køb produkter uden parfume, kunstige farvestoffer og fosfater– fx Neophos Power&Pure.
  2. Brug din næse og dine øjne. Er produktet skrigende grønt eller har det en kraftig duft af blomster, så kan du være ret sikker på, at der er farvestoffer og parfume i produktet – og så spiller det ingen rolle, hvor mange træer, der i øvrigt er på pakningen.
  3. Køb produkter, der er mærket med Astma-Allergimærkets ”Den Blå Krans” samt Svanen – så har kyndige folk allerede kigget på produktet og vurderet, at det er godt for både sundhed og miljø. Power&Pure har både Svanen og nordisk allergimærkning.
  4. Øv dig i at læse indholdsdeklarationen. Oftest er det især de sidste linjer, du behøver at koncentrere dig om, da parfume, farvestoffer og konservering gerne står til sidst i deklarationen. Parfume kan hedde mange ting, men hyppigt kan du finde ordene parfume, aroma eller fragance.
  5. Brug KEMILEX. Det giver dig mulighed for at gennemskue de komplicerede indholdsfortegnelser bag på dine rengøringsmidler, shampoo, hudcreme, sæbe, voks, deodorant etc.  Du kan bruge KEMILEX i hele Europa, og du kan downloade som gratis app. 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce