Aniston

5 gange havearbejde for en sommerklar have

Foråret er godt gang og sommeren står snart for døren. For rigtigt mange danske husejere betyder det, at de forhåbentligt solfyldte weekender ofte bruges på forskellige formerfor havearbejde. Det er da også passende, for skal haven være klar til at bruges hen over sommeren, er dette det rette tidspunkt at gå i gang. Vil du i gang med havearbejdet, men mangler du måske ideer og inspiration til hvad du skal gå i gang med, så følg med her, når vi giver 5 gange inspiration til haven.

Ryd op i skuret

Et godt sted at starte før du for alvor går i gang i haven, er ved at rydde op i dit skur, eller hvor du nu har dine haveredskaber. Ideelt set er dette noget du bør gøre om efteråret inden du lader haven gå i vinterhi, men det er aldrig for sent.

Ved at rydde op får du nemlig både et overblik over hvad du har af haveudstyr, hvad du måske mangler på den front og om der måske er noget der trænger til en reparation eller fixes lidt op. Med et opryddet skur og styr på dine redskaber, bliver resten af havearbejdet så utroligt meget lettere.

Plant spiseligt

En ting der har gjort lidt comeback indenfor haveindretning de seneste par år er forskellige former for køkken- og urtehaver. At kunne lave mad af hjemmegroede ting, er en fantastisk fordel med at have en have, og er du ikke med på den endnu, kunne dette være tiden at gøre det.

Det kræver heller ikke nødvendigvis så meget. Et godt sted at starte, er ved at plante nogle krydderurter, for eksempel i potter på terrassen. Dette giver med det samme noget flot at se på, og særligt dufte til, og du kan typisk bruge dem med det samme. Er du klar på lidt mere, kræver et grøntsags-bed lidt mere arbejde og research for at holde, men det er absolut tiden værd.

Rene fliser der holder

Har du fliser udendørs er du sikkert klar over hvor svær det er at holde dem pæne. Da vi lever i et så fugtigt klima som vi gør, vil der altid være gode vilkår for alger og andet til at gro på dine fliser og gøre dem knap så pæne.

Du kan dog gardere dig. En fliserens, udført med en fliserenser, fjerner alger og andet skånsomt, men sikkert. Du kan enten selv erhverve dig en, eller få hjælp til at gøre det. En fliserenser kan også hjælpe med at imprægnere dine fliser. Dette gør fliserne mere vandafvisende og giver derfor et resultat der varer ved i længere tid.

Udendørs lys

Lys er typisk ikke noget vi forbinder med havearbejde, og det er da heller ikke havearbejde i klassisk forstand. Alligevel kan det virkelig tilføre meget til din have hvis du får kigget på forskellige former for udendørs lys. 

For eksempel kan terrassen ofte opgraderes med hyggelige lyskæder hængt ud over sig. Vælg for eksempel lyskæder i forskellige farver hvis det skal være lidt festligt. Det kan også være du vil have nemme, soldrevne havelamper til dine bede. Disse kan bare stikkes i jorden og så står de selv for strøm og lyser op når natten begynder at falde på.

Ekstra hyggekroge

For mange vil rigtig mange udendørs aktiviteter, af dem der ikke er decideret havearbejde, typisk foregå på terrassen. Det er også vigtigt at have en god terrasse som god base for alt du laver udendørs, men har du dette kan den med fordel kombineres med andre, mindre hyggekroge.

Disse hyggekroge kan være mange forskellige ting. Et godt udgangspunkt er at tænke på solen. Måske mangler du et sted til morgenkaffen, og så kan et lille cafébord og nogle stole på østsiden af dit hus være en smart ide. Ellers så tænk på steder i haven du kan lide at være og om nogle siddepladser af forskellig art kunne forbedre dem.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE