Aniston

3 tips til en bedre nattesøvn

Hvis du har en tendens til at sove dårligt, er det en god idé at forsøge at gøre noget ved det

Din søvn er nemlig rigtig vigtig for din sundhed. Desuden er den vigtig, fordi den giver dig den energi, som du skal bruge for at komme godt igennem den næste dag.

Find en seng der passer til dig

Du tænker måske ikke så meget over, hvordan din seng er at ligge i. Men faktisk kan du godt ligge dårligt uden selv rigtig at vide det. Det er nemlig vigtigt, at din seng passer til dig. Det er forskelligt fra person til person, hvad der er en perfekt seng. Nogle ligger f.eks. rigtig godt på en hårdere madras, hvor andre har det bedre med en blød madras. Det letteste er at tage ud til en forhandler, som kan hjælpe dig med at finde den helt rette seng. Du kan f.eks. få mange gode senge fra wonderland.

Undgå skærme før din sengetid

Hvis du ligesom så mange andre, har en vane med at ligge med din mobil eller ligge og se tv før sengetid, kan du prøve at undgå dette et par timer før sengetid. Når du ligger og ser på en skærm, fortæller du nemlig dine øjne og hjerne, at du skal være vågen. I stedet kan du have en bog liggende ved dit sengebord, som du kan læse lidt i.

Skru ned for tankerne

Du kan også have svært ved at sove, fordi du ligger og tænker på en hel masse og ikke kan falde til ro af den grund. Det kan være svært at slippe af med tankerne, men hvis du vil forsøge, kan du prøve at skrive dem ned. Når du har skrevet dem ned, kan du lægge dem til side, så du ikke skal tænke mere på dem lige nu.

ANNONCE
Del

Seneste nyt