Aniston

3 rygøvelser og 2 steder at få hjælp der kan bringe din ryg i perfekt balance

Ryggen er utrolig vigtig for kroppens generelle velbehag. Utroligt få bevægelser kræver overhovedet ikke noget af ryggen, og derfor kan smerter og gener i ryggen hurtigt smitte af på en masse aktiviteter. Ryggens sundhed og balance er altså kroppens sundhed og balance.

Derfor er det altså virkelig vigtigt at holde sin ryg sund og ved lige. Der er en masse ting du kan gøre for dette. I denne guide vil vi give dig tre rygøvelser samt to steder du kan gå hen hvis du oplever problemer.

Rygøvelser

1 - Rygløft
Rygløft er særligt god ved smerter i lænden, altså den nedre del af ryggen. Måden du udfører den på er ved at ligge på maven med armene langs siden. Du kigger ned i gulvet og løfter så stille og roligt overkroppe op. Kan du gøre det må du også gerne løfte benene samtidig.

Dette gør du omkring 10-15 gange. Herefter venter du et halvt minut og gentager øvelsen. En tredje gentagelse fuldfører rygøvelsen. Vigtigt er det at du ikke gør det for hurtigt. Det skal hele vejen igen være stille og rolige træk.

2 - Lille bro
En anden rygøvelse der styrker den nedre del af ryggen, men denne gang særligt området omkring hofterne, er den såkaldte lille bro. Lille bro er igen en relativt simpel øvelse hvor du igen skal gøre alt stille og roligt, og udføre øvelsen 10-15 gange, vente et halvt minut og så gentage øvelsen i alt tre gange.

Måden du udfører den på, er ved at ligge på ryggen. Du skal igen have armene langs siden, men bøjede ben så du har fodsålerne plantet i gulvet. Når du ligger her løfter du så hofterne op, så der dannes en lige linje fra skulder til knæ. Du bør holde denne stilling lidt inden du stille og roligt sænker dig ned igen.

3 - Diagonalløft 
Den sidste rygøvelse er en der styrker hele ryggen og giver dig god smidighed generelt. Alle disse rygøvelser supplerer hinanden meget godt, men denne er nok den mest alsidige, og en god en at lave hvis du kun kan overskue den ene. 

Måden du udfører den på er, at du først står på alle fire med hænderne lige unde skuldrene og knæene lige under hofterne. På den måde dannes der et rektangel mellem din overkrop, dine arme, lår og gulvet. 

Fra denne stilling løfter du så højre arm og venstre ben op. Herefter sker det samme bare omvendt. Igen skal du tage dig god tid og løfte dem lige så stille. Som med de andre skal du også udføre øvelsen 10-15 gange, vente et halvt minut og så gentage, og gentage en tredje gang.

Professionel hjælp

Fysioterapeut
Vi har nu set på hvad du selv kan gøre for at få en bedre ryg. Men du kan nu også opsøge professionel hjælp. Dette kan være et godt supplement til dine rygøvelser, særligt hvis du enten dyrker sport, er kommet op i alderen eller af andre årsager er særligt udsat for rygproblemer.

Et sted du kan få hjælp, er hos en fysioterapeut. En fysioterapeut kan både diagnosticere og behandle dig hvis du har problemer, men kan også hjælpe dig med helt generelt at få en sundere ryg. 

Kiropraktor
Et alternativ til fysioterapeuten er en kiropraktor med speciale i . Der er mange overlap mellem disse professioner. Begge er uddannet i bevægeapparatet, så de har meget viden om ryggen. Begge kan desuden både diagnosticere, behandle og hjælpe med generelt at få en sundere ryg.

En forskel der er på professionerne, men som også bliver mindre og mindre med årene, er at kiropraktorer ofte har et mere holistisk syn på kroppen, altså ser de kroppen som helhed. Dette kan være smart med ryggen, da dine rygproblemer kan ligge andre steder end i ryggen. Kiropraktorer vil desuden kunne vise dig andre rygøvelser der kan hjælpe dig med at få ryggen i balance.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce