Aniston

3 råd til mere shopping med god samvittighed

Interesser omkring klima og miljø er meget oppe i tiden, og vi hører hele tiden om, hvor vigtigt det er at passe på miljøet. Og faktisk kan man gøre meget selv, uden at det bliver besværligt. Med få ændringer kan man shoppe med meget bedre samvittighed uden at være nervøs for kommentarer, skæve blikke eller en tom pengepung. Samtidig slipper man for moralske tømmermænd, hver gang man har været ude på shopping tur. Vi kommer her med 3 gode råd til, hvordan du får mulighed for mere shopping, samtidig med at du passer på miljøet, din økonomi og dine medmennesker. 

Invester i kvalitet fremfor kvantitet med det rette lån

Det første råd er, at du skal prioritere kvalitet frem for kvantitet, når du shopper. De fleste kvinders tøjskabe bugner med 3-for-2-tilbud, og mange får julelys i øjnene, når de ser et tilbudsskilt. Men du bør overveje, om du virkelig har brug for så meget tøj, eller om én pæn trøje, der holder længere end to vaske, måske kan stille dine behov, samt at økonomien rækker. 
Når du vælger færre stykker tøj af god kvalitet frem for at købe mange stykker billigt, er du med til at spare på jordens ressourcer, og det er bedre for miljøet, fordi der ikke skal produceres og transporteres lige så meget tøj. 
Det kan virke dyrere i situationen at købe kvalitet frem for kvantitet, og du kan muligvis være nødsaget til at skulle overveje din finansielle situation, og det kan du gøre ved at kigge på denne oversigt, som her viser nogle forskellige låntyper.  Med det rette lån kan du hurtigt få det afviklet, fordi du de næste mange år ikke behøver at købe en ny. Så selvom det kan virke lidt dyrt i situationen, sparer du mange penge på den lange bane, og desuden får du en meget bedre samvittighed ved at investere i kvalitetsprodukter. Der findes massevis af lånetilbud, som kan tilpasses netop dine behov. 


Køb tøjet brugt 

En anden god idé er at købe dit tøj brugt. Det behøver ikke være i én eller anden snusket lokal genbrugsbutik, som kun har tøj, der var moderne i 50’erne. Der findes et hav af forskellige apps og hjemmesider, der sælger tøj og accessories, der er af højeste mode netop nu. Du kan spare mange penge på denne måde, og ved at købe brugt tøj skåner du desuden miljøet, fordi der ikke skal produceres og transporteres mere tøj. Vælger du et lån vil du have mere luft i økonomien, og kan derved købe mange stykker brugt tøj, til ganske få penge. 


Undersøg forholdene bag produktionen

Men selv hvis du tager et lån, er det vigtigt at tænke over det tredje råd vi giver. Det indebærer, at du bør undersøge forholdene for produktionen af de produkter, du køber. Mange produkter bliver fremstillet under kummerlige forhold og er fyldt med kemikalier, men dette kan du heldigvis undgå. 
Køb altid tøj lavet af økologisk bomuld, da denne type tøj er produceret med et reduceret forbrug af vand og kun indeholder skånsomme kemikalier. Tøjet er markeret med GOTS-certifikatet, og med dette mærke kan du nemt finde det økologiske tøj på butikkernes hylder. Desuden garanterer mærket, at arbejderne, der har lavet dit tøj, er sikrede gode arbejdsvilkår og har ret til fagforening. 

For at sikre dig, at arbejderne, der har produceret dit tøj, har det godt, kan du desuden læse på tøjet, hvor det er produceret. Står der ”Made in Germany” har arbejderne højest sandsynligt haft bedre forhold, end hvis der står ”Made in China”. På den måde får du bedre samvittighed, når du shopper, fordi du ikke udnytter andre mennesker for egen vindings skyld. Når du shopper skal det både være sjovt, men også gerne sparsommeligt. Med et lån vil du ikke føle en mangel på penge, men tværtimod have et overskueligt overblik over din økonomiske situation. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE