Aniston

3 gode råd til at finde et skarpt slips til mænd

Skal du finde et nyt slips? Eller vil du vide hvilke slipseknuder, der er de mest almindelige? I denne korte artikel giver vi dig desuden tre gode grunde til at finde et skarpt slips, der kan holde i mange år. Find ud af mere herunder.

Slipset står skarpt sammen til meget tøj

Slipset kan noget, som ingen anden accessories kan. Hvad er det? Er det dets formelle elegance, der giver enhver skjorte sin prik over i’et? Eller er det snarere den gode kontrast til jakkesættet? Ud fra alle de her spørgsmål står det mere eller mindre klart, at slipset passer til meget, hvis du matcher farver, længde og knude til din skjorte og dit jakkesæt. 

Et slips fungerer sjældent uden en skjorte, hvilket derfor er en forudsætning for slipset. Desuden findes der også forskellige slipseknuder til de forskellige skjortekraver. Det kommer helt an på, hvor stor og bred kraven er. 

Slipset giver altså et særligt indtryk af dig som person. Alt afhængigt af din knude, skjorte og jakkesæt, er du formentlig en person, der skeler til de klassiske dyder, hvad end du har jakkesæt på eller bare en skjorte med et par afslappede chinos til. Det kan også afhænge af, om du skal deltage i en særlig begivenhed eller et traditionelt arrangement. Dertil skal du også finde ud af, om du for eksempel skal have slips eller butterfly på til bryllup.

Først skal vi lige se på, hvilke slipseknuder der er de mest traditionelle og letteste at binde.

4 traditionelle slipseknuder

Her er en liste på fire nemme slipseknuder, du kan binde dit slips med:

  • Four in hand
  • Kent knude
  • Fransk knude/Halv windsor knude
  • Windsor knude
ANNONCE

Jo længere nede af denne liste vi kommer, desto bredere bliver slipseknuden. Vær således opmærksom på, at du med fordel kan finde en cutaway-krave til Windsor-knuden, mens Four in Hand-knuden er smal og lettere asymmetrisk, hvilket passer godt til de mere kraver.

Tre gode råd til at finde et skarpt slips

  1. Dit slips skal have en bestemt længde. 
  2. Slipset skal for så vidt muligt være skjult i kraven.
  3. Undgå at genbruge din slipseknude
ANNONCE

Dit slips skal have en bestemt længde 

Det er en god ide at vælge et slips, der skal være op mod 130 cm langt og 10 cm bredt, hvor det er bredest. Det afhænger selvfølgelig af, hvor høj du er, og hvad du skal have på. Skal det være helt standard, er det en god idé at holde sig til disse mål.

Slipset skal være skjult i kraven

Dit slips skal skulle kunne skjules af din skjortes krave. Er kraven for smal i forhold til størrelsen på slipset, burde du finde en anden størrelse krave. Der findes utrolig mange forskellige kraver, hvor nogle er særligt egnet til slips, og andre er uegnede. En kinakrave passer slet ikke til slips, da dens krave ikke har nogen flip, mens den klassiske cutaway-krave passer til mange typer af slips. Igen skal du være opmærksom på, hvilken slipseknude skjorten skal passe til.

Slipseknuden skal ikke genbruges

Du skal undgå at genbruge din slipseknude fra dag til dag. Bind din slipseknude op, hver gang du skal have dit slips på. Genbruger du din slipseknude, ser den til sidst ikke godt ud. I øvrigt skal du huske, at dit slips altid skal stryges på bagsiden. Stryger du dit slips på forsiden, vil mønsteret og farven til sidst miste sin flotte glød, mønster og farve. 


Yderligere inspiration til at finde slips til mænd

 Savner du inspiration til at finde forskellige typer af slips? Få mere inspiration her, eller kom ned i en af Tøjekspertens butikker og find masse eksempler på slips i mange forskellige pasformer og farver. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce