Aniston

3 danske designere, du bør kende til

Ude i den store verden har Danmark gjort sig bemærket for en lang række ting. En af de mest markante er det danske design, som er populært verden over. Danske designklassikere nyder stor anerkendelse i både ind- og udland, og sådan har det været i mange år.
Men hvem står egentlig bag disse danske designklassikere? I denne artikel har vi fundet tre danske designere frem, som du bør kende til. Her er der tale om tre danskere, hvis designs stadig oplever stor efterspørgsel efter flere årtier i produktion, og som på hver deres måde har været med til at forme dansk design, som vi kender det i dag.

Arne Jacobsen

Vi begynder med en dansk designer, som de fleste bør kende til. Arne Jacobsen er manden bag nogle af de allerstørste danske designklassikere, og har designet alt fra stole til lamper. Hvem kender f.eks. ikke til de danske designikoner Ægget, Svanen og Koglen? Arne Jacobsen har stået bag en perlerække af danske designklassikere.
Arne Jacobsen anså imidlertid ikke sig selv som værende designer, men derimod arkitekt. Han er således også manden bag alt fra modulhuset Kubeflex, der aldrig kom i produktion, og til storslåede bygninger. Mest berømt er nok SAS-hotellet, som er tegnet af netop Arne Jacobsen. 

Kaare Klint

Kaare Klint er måske ikke nær så kendt som Arne Jacobsen, men er stadig et af de helt store navne indenfor dansk design. Kaare Klint underviste blandt andet på Kunstakademiets Arkitektskole, hvor også Arne Jacobsen mødte ham, og i det hele taget har Kaare Klint undervist og/eller inspireret en række af de mest fremtrædende danske designere. En slags dansk designs godfather, om man vil.
Kaare Klint var dog ikke blot underviser, men står også selv bag designikoner som Faaborgstolen, Safaristolen og Kirkestolen. De tre stole produceres i øvrigt stadigt den dag i dag.

Hans J. Wegner

Hvis der ringer en klokke, når du hører navnet Hans J. Wegner, skyldes det formentligt, at du har hørt om de populære Wegner-stole. Hans J. Wegner er blevet kaldt for ”stolenes mester”, og det er ikke uden grund - han står blandt andet bag den Y-stolen, der gik i produktion i 1950, og grundet voldsom popularitet stadig produceres den dag i dag.
Wegner har dog også gjort sig bemærket indenfor andre områder, og har blandt andet kreeret Hejsependelen, og derudover også tegnet både sølvtøj og tapeter. Når alt kommer til alt, huskes han dog primært for sine stole.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce