Opskrift på gammeldags fastelavnsboller

Cremeboller med bagestabil kagecreme til fastelavnshygge for store og små.



3. februar, 2013 - kl. 16:41
Forfatter:


Synes godt om Aniston.dk

Del artiklen

Når fastelavn nærmer sig, plejer jeg altid at slå et smut omkring Meyers Deli og købe nogle gammeldags fastelavnsboller.

Den gammeldags variant er nemlig, efter min mening, klart at foretrække over dem med flødeskum i alt for rigelige mængder.

Men da jeg opdagede, at Dr. Oetker netop har introduceret en ny bagestabil kagecreme, fik jeg lyst til at kaste mig ud i at bage dem selv. Og det er ret nemt.

Måske du også selv har lyst til at bage familiens fastelavnsboller i år? Nedenfor er opskriften.

Opskrift på cremeboller med bagestabil kagecreme
(opskrift til 14-16 stk)

Ingredienser til bolledejen:
500 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon vaniliesukker
150 g smør
50 g gær
1 1/2 dl mælk
1 æg str. m/l

Ingredienser til bagestabil kagecreme:
1 pose Bagestabil kagecreme fra Dr. Oetker
5 dl letmælk

Ingredienser til pynt:
200 g flormelis
1 spsk varmt vand
Evt. konditorfarve og kagepynt/krymmel
Fastelavn med smølfetema ;o)
Sådan gør du:
Bland mel og vaniliesukker. Smuldr smør i blandingen.

Rør gær ud i lunet mælk, og hæld det derefter ned i blandingen.

Tilsæt æg og ælt, til dejen er smidig.

Lad dejen hæve lunt i 30 minutter.

Tilbered nu den bagestabile kagecreme efter anvisningen på posen. Den skal hvile i køleskabet i 20 minutter.

Når dejen har hævet, ruller du den ud på et bord drysset med mel.

Skær den i firkanter af ca. 10x10 cm, og sæt 2 tsk kagecreme på hver.

Fold dejen omkring kagecremen, og læg bollerne på en bageplade med lukningen nedad.

Lad bollerne hæve lunt i 20 minutter, og bag ved 180 grader varmluft eller 200 grader traditionel varme.

Afkøl bollerne og pynt efter behov og lyst.


Dr. Oetkers nye bagestabile kagecreme kan i øvrigt også bruges i lagkager, hvis man tilsætter mere mælk. Men det kan man alt sammen se på posen.

Uhm ...
Kagecremen er nem at røre og skal kun lige have en tur med et piskeris.
Efter 20 minutter i køleskabet er cremen lige til at sætte på dejen.
Nyhed fra Dr. Oetker: Bagestabil kagecreme.
Lidt kagelir, som man aldrig kan få nok af i køkkenet.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om aniston.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen