[Opskrift]: Køleskabsgrød / chiagrød



28. august, 2016 - kl. 06:00
Forfatter: Conni Lagergreen Schmidt


Synes godt om Aniston.dk

Del artiklen

Det står lidt sløret for mig, hvor og hvornår jeg egentligt smagte chiagrød for første gang. Jeg tror, det var på mit favorit weekendspot 42Raw, hvor de serverer en mean chiagrød med vanilie, kakao eller matcha. 

Da jeg havde smagt det første gang, var jeg dog solgt, og chiagrød er efterfølgende blevet en morgenfavorit herhjemme.

Chiagrød er super nemt at lave, og så er det jo noget af det sundeste, man kan indtage.

Desuden smager det super lækkert, og man kan putte lige det frugt på, som man har derhjemme.

Chiafrø falder i kategorien superfood og har et højt indhold af fibre. Grunden til, at det er så oplagt at lave grød af er i øvrigt, at chia faktisk kan suge 12 gange sin egen vægt til sig i væske. Desuden indeholder chiafrø hele 30 pct. essentielle fedtsyrer, omega-3 fedtsyrer og en masse kalcium samt protein.

Jeg laver min chiagrød på alt fra kokosmælk (ikke den på dåse, men den man kan købe på karton, som er langt mindre fed!) til mandelmælk. Men man kan også bruge vand, almindelig mælk eller noget helt femte. Det er bare at prøve sig frem.

 

Opskrift på chiagrød med kokosmælk
 

Du skal bruge:
1,5 spsk. chiafrø
Lige knap 2 dl. kokosmælk
Vaniliekorn
Frugt, bær eller hvad du har i frugtkurven

Fremgangsmåde:
Hæld chiafrø i en beholder. Jeg bruger en af de klassiske marmeladekrukker med plastlåg.

Hæld mælk over, tilsæt vanilie, og rør let rundt.

Luk beholderen til med enten låg eller folie/staniol, og stil i køleskabet natten over.

Rør let rundt for at fjerne evt. klumper, og server med kiwi, hindbær, pære, jordbær eller din favoritfrugt på toppen. En lækker müsli kan også bruges.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Conni Lagergreen SchmidtFølg på:Instagram

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om aniston.dkDel artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen