Verden

Trumps pressesekretær i komisk fashionfail: Råber af Kina iført tøj fra Kina

Opslaget gik hurtigt viralt og affødte et hav af reaktioner fra både kritikere og tilhængere.

Trumps pressesekretær i komisk fashionfail: Råber af Kina iført tøj fra Kina
Foto: YouTube channel called White House, Public domain, via Wikimedia Commons

Kinas diplomatiske frontlinje har fundet et nyt sted at slå ned, denne gang i form af blonder.

En kinesisk diplomat gik nemlig til angreb på Det Hvide Hus’ pressesekretær, Karoline Leavitt, efter hun dukkede op i en blondekjole, der ifølge kinesiske sociale medier er produceret i Kina.

I et opslag på X delte Zhang Zhisheng, Kinas generalkonsul i Denpasar, et billede af Leavitt i kjolen og citerede en Weibo-bruger, der hævdede, at blonden var fremstillet på en fabrik i byen Mabu.

Hans kommentar lød: “At anklage Kina er forretning. At købe fra Kina er livet.”

Kinesiske netbrugere går i flæsket på Leavitt

Opslaget gik hurtigt viralt og affødte et hav af reaktioner fra både kritikere og tilhængere.

Mange påpegede ironien i, at Leavitt, der arbejder for en regering med en hård Kina-linje, står ved Det Hvide Hus’ podium i en kjole fra det samme land, som administrationen forsøger at beskytte sig imod.

En bruger skrev, at Leavitt “sviner Made in China, mens hun flasher kinesisk blonde, klassisk politiker: skyld på Kina, men behold de billige varer.”

En anden spurgte, hvordan hun kunne håndtere ironien i at kritisere kinesisk produktion og samtidig “strutte rundt i kinesisk design.”

Fake news eller fake kjole?

Selvom kritikken tog fart, var der også brugere, der forsvarede Leavitt. Nogle påstod, at kjolen faktisk er fransk, og at kineserne måske bare har kopieret designet.

Én skrev, at “det er en fransk original, annoncen viser en kinesisk kopi,” mens andre antydede, at det kunne være tale om piratkopier:

“Det kunne lige så godt være fake. Kina er berygtet for at kopiere luksusbrands.”

Debatten har samtidig genantændt diskussionen om Trump-merchandise.

For selvom “Make America Great Again”-budskabet handler om at støtte amerikansk produktion, har meget af kampagnens merchandise, inklusive de legendariske røde kasketter, været produceret i Kina siden 2016.