Aniston

Rosacea - sådan håndterer du det

Konstant rødme i ansigtet og på kroppen er et frustrerende og synligt problem, som mange mennesker kan nikke genkendende til og føler, de er nødt til at skjule. Rødmen kan blandt andet resultere i kløe, hævelse og inflammation i huden, hvilket kan påvirke selvtilliden i høj grad. Læs artiklen for at blive klogere på rosacea og lær, hvordan det skal bekæmpes.

Hvad er rosacea?

Erythematotelangiectatic Rosaseca er en almindeligt forekommende hudsygdom, som blandt andet resulterer i en synlig og konstant rødme i ansigtet specielt omkring kinderne og på næsen. Selvom en stor procentdel af verdens befolkning lider af ansigtsrødme, er det nødvendigvis ikke ensbetydende med, at man meget ofte møder en anden person med rosacea. En undersøgelse viser nemlig, at 21% af de ramte holder sig komplet væk fra sociale sammenkomster og kontakt på grund af rødmen.

Der er dog ikke kun tale om skønhedsmæssige aspekter ved rosacea. Ansigtsrødme er en medicinsk lidelse, som bør tages alvorligt, idet huden bliver inflammatorisk. Der er dog gode muligheder for at behandle rosacea eller usynliggøre den konstante rødme. De typiske symptomer på rosacea er følgende:

  • Udslæt og rødme grundet udvidelse af hudens blodkar
  • Karsprængninger og synlige blodkar
  • Brændende og stikkende fornemmelser i huden

Hudsygdommen viser sig oftest på centrale områder i ansigtet såsom næseryggen og kinderne. Rødmen opstår ved, at små blodkar udvider sig i huden. Ved mere ekstreme tilfælde opstår en betændelsesreaktion, hvilket resulterer i ekstrem kløe og svie. Der kan ligeledes forekomme små tynde, røde streger i huden, teleangiektasier, som er udvidede blodkar. Det er desuden vigtigt at nævne, at disse symptomer ikke skal forbindes til den separate hudlidelse, akne.

Hvordan opstår rosacea?

Den typiske person, som lider af rosacea, er over tredive år gammel og har en lys hudtone, men ansigtsrødme kan ramme alle mennesker. Der er dog mange forskellige tilfælde af hudlidelsen, idet det er forskelligt for den enkelte person, hvordan rosacea udvikler sig. Rødme skyldes, at blodet i kroppen strømmer på til blodkarrene i ansigtet under hudens overflade. Dette sker for størstedelen af alle mennesker i situationer, hvor man bliver forlegen eller efter en hård træning. Personer, der lider af rosacea og konstant rødme, har en øget blodgennemstrømning, idet de yderste blodkar ikke fungerer optimalt og lader for meget blod stige op til overfladen og huden.

Undersøgelser har desuden bekræftet, at der findes diverse faktorer, som netop er medvirkende til at øge rødmen. Disse omfatter stress, koffein, alkohol, sminke og varmt eller koldt vejr.

Hvad kan jeg gøre ved rosacea?

En undersøgelse viser, at 76% af personer med rosacea har oplevet, at de har fået en lavere selvtillid. Samtidig er 41% blevet mindre sociale. Hvis du kan nikke genkende til dette, er der heldigvis gode nyheder, for mulighederne for behandling har aldrig været bedre. Der udvikles i dag et bredt udvalg af kosmetiske produkter, som har til formål at bekæmpe og reducere rosacea og rødme i ansigtet. Produkterne findes oftest i form af ansigtscremer, der indeholder ingredienser med henblik på at mindske blodstrømningerne og berolige blodkarrene under huden.

Der er imidlertid en række forholdsregler, som man kan tage hensyn til, hvis man er blandt de 40 millioner mennesker på verdensplan, der lider af konstant rødme i ansigtet. Det anbefales at undgå for tunge og vandtætte kosmetiske produkter samt at gå ud i solen uden solcreme, idet sol kan udløse et udbrud.


Når du skal behandle din rosacea er det vigtigt at vælge et produkt, der er fremstillet på naturlige ingredienser, og som ikke forværrer og irriterer huden yderligere. Hos Lé Luna findes et bredt udvalg af produkter, som behandler rosacea og er skånsom mod huden. Produkterne, som er henholdsvis salver, cremer og masker, indeholder alle 100 % naturlige ingredienser og er specielt fremstillet med forskellige egenskaber, som passer til hvert enkelt tilfælde. Se mindre rødt og mere af dig selv!

ANNONCE
Del

Seneste nyt