Aniston

Parfumefri dag

Danmark får en ny mærkedag den 21. september.

Op imod 200.000 danskere lider af parfumeallergi.

Derfor er Neutral og Astma-Allergi Danmark gået sammen om en ny national mærkedag med ambitionen om at nedsætte dette høje tal.

Den nye mærkedag har fået navnet "Parfumefri dag" og bliver for første gang afholdt på lørdag den 21. september.

Dagen har fokus på forebyggelse og forståelse. Og hensigten er at møde danskerne og fortælle dem om muligheden for en hverdag uden parfume.

Kvinder er særligt ramt af parfumeallergi
Parfumeallergi rammer danskerne tidligere i livet end nogensinde før.

Derfor skal den nye mærkedag Parfumefri dag også helliget til at fortælle os, hvordan vi forebygger allergi.

Initiativtagerne bag Parfumefri dag vil bl.a. sætte fokus på, hvor mange gange danskerne dagligt udsættes for parfume. Udover de produkter, vi selv vælger at anvende i hjemmet, findes der nemlig parfume overalt i det offentlige rum.

Parfumeallergi rammer i øvrigt i høj grad kvinder, fordi vi oftere anvender allergifremkaldende produkter som parfumerede bodylotions, deodorant og parfume, der sprøjtes direkte på huden.

 
Parfumefri dag afholdes den 21. september 2013 i København, Odense og Aarhus. Se mere om dagen på Neutrals Facebookside.
ANNONCE
Parfumefri dag
·      Parfumeallergi rammer især kvinder, men tendenser tyder på, at antallet af børn, der får konstateret kontakteksem, er stigende, bl.a. fordi børn er mere eksponeret for parfume end tidligere via legetøj og hudpleje.

·      Også antallet af mænd med parfumeallergi er stigende. Det er især deodoranter og produkter, som bliver på huden, som f.eks. aftershave, der er den helt store allergifremkalder hos mænd. For kvindernes vedkommende er det især bodylotion, deodoranter og rigtig parfume, der fremkalder allergien.

 ·      Den farligste form for parfume-produkt er det, der påføres direkte på huden – og som bliver siddende i længere tid.
 
·      Den typiske parfume-allergiker er kvinder i 40'erne. 

·      Tendensen er, at danskerne får allergi tidligere end nogensinde før.

·      Det er i høj grad cocktaileffekten - kombinationen af forskellige parfumestoffer, der giver allergi.

·      En parfume består af 10 til 300 enkeltstoffer, og der er ca. 2.500 forskellige duftstoffer at vælge imellem, når en ny duft skal udvikles. Ud af de 2.500 duftstoffer, der findes, er 100 kendte som allergifremkaldende hos mennesker

·      Parfumeallergi er en kontaktallergi. Det betyder, at den opstår af kontakt med huden. Dermed er det også en allergi, der kan forebygges

·      Parfumeallergi er noget alle kan få, det har intet med arv at gøre. Og har du først fået allergien, er det en livslang følgesvend.

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt