Kendte
Musk fyrer op under vild teori om Biden – og internettet går amok
Elon Musk har igen sat ild til internettet. Med ét kontroversielt opslag om Biden og Kamala Harris blander tech-milliardæren sig i det politiske spil på den mest eksplosive måde. Var det en joke – eller noget langt mere alvorligt? Det her er ikke bare endnu en Twitter-storm. Det er magt, konspiration og kaos i ét.
Elon Musk – techgigant, milliardær og Twitter/X-tycoon – har gjort det igen. Med ét enkelt opslag satte han endnu en gang gang i politisk drama, konspirationsteorier og skarpe reaktioner fra hele spektret.
Men denne gang gik han måske et skridt for langt.
Joken, der ikke faldt i god jord
Musk slettede hurtigt opslaget og kaldte det en joke. Men det var for sent. Kritikere rasede. Secret Service gik i alarmberedskab. Og både journalister, politikere og eksperter kaldte udtalelsen for “uansvarlig” og “potentielt farlig”.
Samtidig udtalte Secret Service kort og præcist, at de var “opmærksomme på opslaget” – og så ikke mere. Men bare det, at de overhovedet udtaler sig, siger lidt om, hvor sprængfarligt et emne, Musk bevægede sig ind i.
Læs også:
Ikke første gang, Elon flirter med det ekstreme
Det her er langt fra første gang, Elon Musk rører ved politisk tændstof. Han har tidligere delt konspirationsteorier om valgfusk i 2020, langet ud efter Biden-administrationen og givet sin opbakning til Trump i 2024 – både politisk og økonomisk.
I Bidens afskedstale i januar 2025 fik Musk en direkte stikpille med på vejen. Her advarede den afgående præsident mod “et amerikansk oligarki under opsejling” og pegede på tech-milliardærer som en ny magtfaktor med skyggefuld indflydelse.
En ny slags magtspiller?
Elon Musk er ikke bare en tech-CEO – han er en kommunikationskanal, en politisk influencer og en mediemogul i én og samme person. Når han tweeter, påvirker han aktiekurser, valgkampagner – og åbenbart også den offentlige debat om mordforsøg.
Spørgsmålet er, hvor grænsen går. For hvad sker der, når én mand med 100 millioner følgere bruger sin platform til at sprede – om ikke fake news, så i hvert fald voldsomt ladede antydninger?
Satire eller sabotage?
Uanset om Musks opslag var en sarkastisk bemærkning, et “shitpost” eller et alvorligt hint, viser episoden én ting: Tech-milliardærer er ikke længere bare opfindere og iværksættere – de er blevet magtfulde aktører i den politiske samtale.
Og når én af dem nævner mordforsøg på statsledere med et “🤔”-emoji – så følger hele verden med.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Læs også: