Mad
KFC lukker alle danske restauranter – her er hvorfor
Alle 11 KFC-restauranter i Danmark lukker midlertidigt efter afsløringer om fusk med datomærkning af kylling. DR’s Kontant har talt med tidligere ansatte, der beskriver, hvordan udløbet mad blev ommærket og servere
Hvis du har haft planer om en omgang sprød fried chicken i den nærmeste fremtid, må du nok kigge langt efter den. Alle KFC-restauranter i Danmark lukker nemlig midlertidigt – og det sker ikke uden dramatik i kulissen.
Skandale om datomærkning
Baggrunden for lukningen er alvorlig: DR’s program Kontant har afsløret, hvordan medarbejdere på flere af kædens restauranter har fiflet med holdbarhedsdatoer på kylling. Tidligere ansatte fortæller, at der blev printet nye datomærker til kylling, som ellers var udløbet – en praksis, der internt blev omtalt som at “forlænge” holdbarheden.
DR har endda fået fat i en gruppechat fra restauranten i Tilst, hvor ledelsen kommunikerer om præcis denne praksis.
Læs også:
Kædens reaktion: Luk og find ny ledelse
Reaktionen fra KFC’s vesteuropæiske afdeling har været kontant. De vælger at lukke samtlige 11 danske restauranter, indtil en ny franchisetager og ledelse er på plads. Hidtil har restauranterne været drevet af firmaet Isken ApS, men det samarbejde er altså slut nu.
Allerede den 10. juni blev DR informeret om, at de forhold, som blev afsløret, ikke stemte overens med KFC’s franchiseaftaler.
Fødevarestyrelsens kontroller: 0 glade smileys
Som om det ikke var nok, har Fødevarestyrelsens rejsehold været forbi alle 11 restauranter i starten af juni – og resultatet var ikke ligefrem appetitvækkende. Fire sure smileys og syv neutrale blev det til. Altså ingen glade smileys i sigte.
Eksempler fra kontrolrapporterne? I en KFC i Odense blev der fundet skimmellignende vækst, støv og spindelvæv. Andre steder blev der dokumenteret optøning af kylling uden for køl og beskeder fra medarbejdere, der blev instrueret i at vente med at smide udløbet salat ud.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Læs også: