Aniston

Er du ung og har brug for en stok? Så er du ikke den eneste!

Mange unge fortæller deres historie om, hvorfor de i en ung alder har brug for en stok. De mener at det er vigtigt at få belyst tabuet om, at det ikke kun er ældre mennesker der skal bruge stok. Derudover fremhæver de også vigtigheden i, at vælge den rigtige stok!

Knæsmerter, skader, diverse sygdomme, osv. – alt sammen noget der kan være udfaldet til at man som ung behøver en stok for at gå. Hvad end årsagen kan være, er du langt fra den eneste unge med disse problematikker.

Det kan være svært at indse, at man som ung har brug for en stok. En stok vil oftest blive associeret med ældre mennesker og ikke med unge. Hvis man oplever smerte ved fx at gå eller stå som ung, skal man dog prioritere sit helbred og behov højere end hvad fremmede mennesker måske tænker om en.  

Vælg den rigtige stok

Når mange unger begynder at overveje en stok, kan de godt blive skræmt af at der kun findes ”gammelmandsstokke” at vælge imellem. Der findes dog et stort udvalg af stokke som kan opfylde de flestes behov. Har du brug for yderligere støtte, kan du fx avende en albuestok. Det er også yderst nyttigt at købe en sammenklappelig stok, så man som ung med stok ikke behøver at få lange blikke hele tiden. Du kan også have et behov for at anvende en stok der kan blive til en lille stol, hvis du fx står i kø i lang tid, uden et sæde i nærheden. Nogle oplever også smerte ved hænderne og håndled ved brug af stokke – her findes der også mere komfortable alternativer. Dit helbred og velvære er det vigtigste. Browse på internettet for at finde en rigtig stok til netop dig.

Din lidelse bliver ’synlig’

Det er ikke altid til at se, at mange unge går rundt og kæmper med en lidelse. Disse mange unge fortæller, at deres største bekymring ved at anskaffe sig en stok var, at deres sygdom pludselig ville blive ’synlig’ for omverden. Det viser sig for mange af disse unge, at det desværre er sådan, at det først er når de begynder at anvende en stok, at lidelsen derved bliver ’synlig’ og at folk først dér tager deres lidelse seriøst. En stok kan signalere til omverden, at den pågældende person, kan have brug for lidt ekstra hjælp, eller at der er en god grund til at man går langsomt.

”Uden stokken kan folk hurtigt opfatte mig som en egoistisk idiot der optager pladserne i bussen, som er berettiget til gravide, ældre og handicappede”, fortæller Stephanie Aleites, der lever med led betændelse og gigt, der gør at en stok er livsnødvendig for hende.

Læs hele Stephanie Aleites beretning ‘How I Learned to Stop Worrying and Love My Cane’.

Stephanie fortæller til sidst: “Hvis du ser en ung person med stok, skal du ikke gøre grin eller kigge underligt på dem. Fortæl dem i stedet de ser godt ud med stokken!”.

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce