Aniston

Drop tobakken og kom med på moden

Drop tobakken og kom med på moden

Det er efterhånden anerkendt som en global sandhed, at cigaretter er skadelige for dig og dine omgivelser, og som resultat af dette er der også kommet indskærpede regler for, hvor og hvornår man må ryge i det offentlige. Derfor er alternativet her allerede i form af elektroniske cigaretter, og eksempelvis xsmoke.com tilbyder dig en startpakke for langsomt at integrere dig i en sundere og mere acceptabel verden af rygning – eller dampning, som det også hedder – uden at miste noget af det, du elskede ved normale cigaretter.

Hvad er en elektronisk cigaret?
En E-cigaret er, som navnet antyder, et elektronisk alternativ til normal rygning. I stedet for at ryge damper man noget, der kaldes E-væske, som egentlig bare er den juice, du fylder i din cigaret, som så skaber den damp, du inhalerer og puster ud ligesom en normal cigaret. Du kan både få E-juice med og uden nikotin alt efter, hvor meget det skal smage som normal rygning.

Vær opmærksom på, at der ved skiftet til en elektronisk cigaret kan opstå hoste og andet, men det handler udelukkende om skiftet, og det er noget, du vil vænne dig til i længden.

En række af de midlertidige bivirkninger kan være:

  • Hoste
  • Begrænsede luftveje
  • Mavesmerter
  • Ekstra astmairritation
  • Dampertunge

Lær mere om bivirkningerne her, og læs også, hvad en dampertunge er for noget. Disse sideeffekter er kun midlertidige - og noget mildere end kræft…

Forskellen på normale og elektroniske cigaretter
Der er adskillige fordele ved at vælge elektroniske cigaretter frem for normale tobakscigaretter. Nogle af fordelene ved at dampe frem for at ryge ville være:

  • Dampning går i luftvejene og ikke lungerne. Luftvejene bliver kun midlertidigt blokerede, mens lungerne kan tage permanent skade.
  • Rygning indeholder mere end 10.000 forskellige kemikalier, hvor 40 af dem har vist sig at være kræftfremkaldende, mens ingen af disse kemikalier har vist sig i patronen eller dampen fra E-cigaretten.
  • Har kun 1-2 % af farligheden som en normal cigaret. Det er altså cirka lige så usundt som at drikke en kop kaffe.

Når det er sagt, er det selvfølgelig vigtigt at påpege, at elektroniske cigaretter ikke er decideret sunde, men trods alt en del bedre for dig end en normal cigaret, hvorfor det må ses som et godt alternativ taget i betragtning af, at effekten er den samme.

Læs mere om de mange fordele
her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt