Aniston

Troja

Filmatiseringen af Homers Illiade er blevet spået storhed

8 ud af 6 stjerner
Troja
En af oldtidens største værker, Illiaden skrevet af Homer i 700tallet f.v.t.,

er nu blevet filmatiseret og er spået til at blive en af årets helt store filmhit!


Oldtidens historier

Homer skrev først dette græske episke værk i 700tallet f.v.t., selvom selve historien foregår næsten 500 år før ham. Historien fortsættes i Odysséen også af Homer, begge er egentligt skrevet som lange hyldest sange, der blev fremført i den tid.
ANNONCE
Troja
De er utroligt velskrevede og poetiske, den bedste danske oversættelse er Otto Sten Dues, hvis du skulle have fået lyst til at gå i gang med disse fantastiske værker. Endvidere hvis du skulle blive bidt, eller allerede er det, af antikkens spændende univers, burde du også gå i krig med Vergils "Aeneiden".

Som gammel latinhøjniveauer ser jeg spændt frem til, om der bliver lavet en eller begge af disse historier, eftersom at der mod slutningen er en hurtigt præsentation af

Aeneas, og der bliver sagt til ham, at han skal finde et nyt sted, som er Aeneidens handling.

Denne var faktisk et bestillingsarbejde fra selveste Augustus, fordi Grækerne havde deres store heltesagn, så det skulle Rom også have.

Plottet

1193 f.v.t. kong Agamemnon af Mykene på krigsstien, han er ude for at erobre og udvide sit kongerige mest muligt, hans bror kong Menelaos af Sparta har der imod efter lange stridigheder slået fred med kong Priamos af Troja, og de to trojanske prinser Hector og Paris er til fredsmiddag i Menelaos" hjem. Dagen efter skal de sejle hjem til Troja med deres mænd.
ANNONCE
Troja
Paris: "Elsker du mig broder, vil du forsvare mig imod enhver fjende?"

Hector grinende: "Sidst du talte sådan til mig, var du 10 år og havde stjålet faders hest! Hvad har du gjort denne gang?"

Paris: "Jeg har noget, jeg må vise dig broder."
Troja
Paris har snuppet Menelaos" kone, den smukke Helena med på skibet, da de er dybt forelskede i hinanden, det var dumt gjort, meget dumt gjort, for nu går den vilde jagt. Menelaos går til sin bror Agamemnon og sammen drager de mod Troja med en kæmpe hær, Menelaos vil have hævn og Agamemnon ser sit snit til at udvide kongeriget. Grækernes bedste kriger er Achilleus spillet af Brad Pitt, på Trojas side er det prins Hector (Eric Bana) og Orlando Bloom spiller prins Paris.

Det er en utrolig flot film, som de fleste kan nyde, tag kæresten under armen, han vil elsker de store velspillede kampscener eller tag veninden under armen, så kan i sidde der og savle om kap, for der er virkelig lækre fyre med i denne film og masser af stykker med bart.

Men der er dog to små detaljer ved filmen, der ikke er helt finjusteret.

Der er alt for lidt om guderne og deres verden, i forhold til hvad de fyldte i livet hos det antikke menneske og så varede krigen i 10år, det for man ikke rigtig fornemmelsen af heller. Så lidt minus point for manglende detaljer, men ellers en fantastisk film helt på højde med "Gladiator" fra samme genre.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce