Aniston

Tendens 2014: Normcore

Det almindelige look, der får dig til at træde ud af mængden.

Begrebet Normcore er inden for modens verden egentlig ganske nyt, idet essensen i det ligger i at være hardcore normal.

Det er derfor pludselig ikke længere vigtigt at skille sig ud og være unik, når det kommer til påklædning. Man kan derimod roligt blende ind i mængden og dyrke friheden i at ligne alle andre.

Almindelige elementer som 501-klassikeren fra Levi's, de hvide tennissokker, dunjakken, den simple hvide t-shirt og klassiske hvide sneakers spiller endnu en gang en vigtig hovedrolle, og det gælder om at være så simpelt klædt som muligt.

Normcore-tendensen er opstået på gadeplan, et sted mellem den ene eller anden modeuge, og er siden hurtigt blevet en integreret del af modeverden - på gaden, såvel som på catwalken.

Selve begrebet Normcore er i sig selv dog langt fra nyt og blev faktisk introduceret for mere end et årti siden af den kendte science-fiction forfatter William Gibson, der i sin roman Mønstergenkendelse (Originaltitel: Pattern Recognition) beskriver hovedpersonens logo-fobiske påklædning, hvor en grå V-halset pullover og et par oversized 501 Levi's jeans, hvor mærket er omhyggeligt fjernet, er det mest iøjnefaldende.

Set med modens øjne er betydningen af begrebet, som grundlæggende ligger i ikke at skille sig ud fra mængden, også set før. Og også for mere end et årti siden, hvor 1990'ernes mainstreamkultur dominerede gade- og modebilledet.

I denne sæson kan Normcore-tendensen have referencer til begge dele, men dermed ikke sagt, at inspirationen nødvendigvis kun kan komme fra Føtex, hvor det stadig forventes, at Hr. og Fru. Danmark finder deres matchende jogginsæt, eller fra highstreet-kæderne, som ofte har masse-produktioner på stativerne.

Normcore-looket kan sagtens være inspireret af sæsonens casual pyjamastendens, det herreinspirerede eller have minimalistiske og skandinaviske undertoner samt være inspireret af 1990'erne, hvor de hvide tennissokker og til tider farverige dun- og bomberjakker var allemands-eje og mainstreamkulturen blev dyrket til fulde. 

Lad dig falde ind i mængden, dyrk friheden i, at du ikke længere skal skille dig ud og være speciel og vær, i hvert fald udseendesmæssigt, for en gangs skyld som alle andre på gaden! Tænk casual, hverdagsagtig uden pynt og dyrk f.eks. de hvide tennissokker, som længe har været bandlyst, de løse 501 jeans eller den simple og klassiske hvide t-shirt.

ANNONCE
Foto: http://lookbook.nu/look/6571512-Blue-Jeans - Tendens 2014: Normcore Foto: http://lookbook.nu/look/6571512-Blue-Jeans
Del

Seneste nyt

Annonce