Aniston

Stop madspild i julen

Julen er hjerternes fest - men også sæson for masser af madspild.

Foto: Karolines Køkken, Arla - Stop madspild i julen Foto: Karolines Køkken, Arla
Med blot ti dage til jul har du måske allerede været til diverse julefrokoster, og du har eventuelt også allerede købt rigelige mængder mad ind til juleaften. For vi skal jo ikke mangle noget!

Men hvad sker der med resterne fra julefrokosten og med resten af anden og flæskestegen, når I er blevet mætte og er klar til at gå til juletræet?

Julemåneden er højtid for madspild, og hver dansk familie smider i julen mad væk for intet mindre end 1.000 kr.

Det vil sige, at der havner 1,53 mia. kroner i skraldespanden i form af mad i løbet af december. Og det er da ikke så lidt!

Vil du gerne slippe for at smide det, der beløbsmæssigt svarer til en lækker ny strik, i skraldespanden denne jul, så har vi samlet en række gode råd og tips fra forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad nedenfor.
ANNONCE
Tænk ”lidt men lækkert” - hellere små skåle med god kvalitetsmad, end store fade med den billigste medister.

Undervejs i julefrokosten bør man ikke sætte al maden frem på én gang, men fylde op efterhånden, som fadene tømmes. Så slipper man for at smide maden ud, fordi den har stået for længe fremme.

Man kan også tænke kreativt og give gæsterne en doggybag med hjem.

Julens rester skal hurtigt ind i køleskabet eller fryseren og bruges i nye retter.

Mangler man inspiration og viden om rester, kan den hentes i forbrugerbevægelsens egen restekogebog ”Stop spild af mad - en kogebog med mere” med Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen Suhrs Madakademiet og Selina Juul, som kan lånes ganske gratis på alle landets biblioteker.

Man kan også downloade den gratis app ”For Resten” udarbejdet af Forbrugerrådet, Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer, som forvandler rester om til nye lækre retter.

På nettet kan alle gå ind og få flere gode råd fra Stop Spild Af Mads oplysningskampagne.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce