Aniston

Se livet gennem nye briller

Guiden til teenage-piger, der har ondt i livet.

Rådgivningsorganisationen GirlTalk.dk har netop udgivet 2. udgave af bogen 'Se livet gennem nye briller', der er en slags selvhjælpsbog til unge piger.
Se livet gennem nye briller
Girltalk.dk har kigget på statistikkerne, og de taler deres tydelige sprog: Alt for mange piger har ondt i livet.

I følge organisationen forsøger en dansk pige at begå selvmord med smertestillende piller hver tiende time, og i de samme ti timer har to piger i udskolingen skåret i sig selv mindst én gang. Alt det bunder ofte i en lav selvfølelse, og det har bogen fra GirlTalk.dk til hensigt at lave om på.

Bogen leder derfor læseren trin for trin gennem øvelser og historier, som skal give denne tro på sig selv og på fremtiden.

"Det er vores håb, at bogen kan medvirke til, at piger igen begynder at tro på, at de har en værdi. Jeg mener, at alle piger har et positivt potentiale," siger bogens hovedforfatter, psykolog Anna Lynge og fortsætter:

"Bogen er fyldt med historier om det at være pige. I bogen er der eksempler, som pigerne forhåbentlig kan relatere til, f.eks. historien om Susan, der finder sig i, at hendes kæreste taler grimt til hende."    

Sundere selvværd til unge piger
Bogens eksempler fungerer sammen med bogens øvelser som vejledning til læseren, så denne kan få et sundere selvværd.

Historierne skal blandt andet få læseren til at stille spørgsmålet: 'Hvorfor finder Susan sig i at blive behandlet på den måde?' Vi har forsøgt at komme med mange forskellige historier, eksempler og øvelser, så de fleste piger kan spejle sig i bogen, slutter Anna Lynge, som er leder af GirlTalk.dk.

Bogen er seriøs og virker som et godt værktøj til teenagepigen med problemer. Men den kan sikkert også anvendes af pigens veninder, som kan bruge spørgsmålene i bogen som værktøjer til dialog. Bestemt en god bog til teenagepigen.

2. udgave af 'Se livet gennem nye briller' udgives af forlaget Ungdomskultur og kan fra marts købes på GirlTalk.dks hjemmeside.

GirlTalk.dk er en organisation, der arbejder for at give unge piger taletid igennem chat-rådgivning, bøger og foredrag. Hvert år chatter GirlTalk.dk's ungerådgivere med mellem 6000-7000 piger med ondt i livet. En evaluering fra 2009 viser, at siden blandt andet forebygger selvmordstanker.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce