Aniston

Overvejelser ved familieforøgelse

Overvejelser ved familieforøgelse


Når man går med babydrømme og gerne vil have den lille familie forøget, så kommer der lige pludselig en masse ting, som man skal være meget opmærksom på. Det er nemlig ikke så lige til at få en baby. Jo, det er ganske nemt at FÅ barnet, men det er alt det, som en lille ny gør ved jeres liv, der kan være svært at overskue.

De færreste har noget begreb om de ganske omfattende konsekvenser, som et barn får på familiens økonomi, job, forsikringer og meget mere. Derfor har vi sammensat en lille oversigt over nogle af de ting, som kan komme til at have en markant betydning på jeres liv, hvos i overvejer at få et barn.

Konsekvenser for økonomien
Der er en række ting, som man simpelthen ikke kan undvære, når man først skal have en baby. Faktisk kan det løbe op i mange tusinde kroner, bare for at få det mest basale udstyr. For det er ikke nok med en seng, en barnevogn og et barnesæde til bilen. Der skal mange ting til og de koster penge.

De mest basale ting, som man anbefaler nybagte forældre at anskaffe er: Barnevogn, babyseng, dyner og sengetøj, bleer og blespand, bilsæde, sparkedragter og bøvseklude, ammepude, en høj stol, babyalarm, babybadekar, førstehjælpsartikler og en vuggende stol.

Det er ikke så lidt, vel? Derfor er det meget vigtigt, at man er forberedt på den økonomiske last, en baby bliver. For flere af udgifterne er løbende. Mad til babyen, bleer og tøj skal man afsætte penge til, hvilket er overraskende dyr, når man tager størrelsen i betragtning.

Har I plads nok?
En anden problemstilling, som kommer bag på rigtigt mange nybagte forældre, er at det optager plads at få et barn. Tingene på ovenstående liste fylder en masse og det er ikke sikkert, at man kan have det hele i en lille lejlighed.

Måske er tiden kommet til at gøre alvor af endnu en drøm og købe jeres egen bolig. Det kan være starten på et helt nyt liv for jer og den lille kan få sit helt eget værelse. Her er det dog vigtigt, at i endnu engang tager jeres økonomi med i ligningen. Det er nemlig en ganske kostelig affære at købe et hus. Hvis I er i tvivl om, hvor meget I vil kunne låne og hvad betingelserne er, så kan I klikke her og alt den hjælp, som I har brug for.

Hvad med jobbet?
Hvis du har et job, så skal du jo før eller siden have givet den dejlige nyhed til din chef. Du er nemlig berettiget til at gå på barsel, når du får dit barn. Hvis du er lidt usikker på hvad dine rettigheder er, så kontakt din fagforening og gennemgå sammen med dem, din kontrakt og reglerne for barsel.

Reglerne varierer fra virksomhed til virksomhed, afhængig af den overenskomst, som virksomheden har. Det kan derfor være en rigtig god ide, at tale med tillidsrepræsentanten på jobbet, for der kan du med garanti få hjælp og vejledning fra en, der har erfaringen med det.

Udover de udbetalte penge på barsel, så er der andre former for statsstøtte, som du kan være berettiget til når du er blevet forælder. Det kan være skattefri børnepenge, ekstra SU, øget boligstøtte og andre tilskud. Det er værd at undersøge. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce