Aniston

Opskrifter på sprøde julekager

Julens småkager skal være knasende sprøde.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det er nu, du skal dupere venner, naboer og familie med de bedste julekager.

OMA har været så søde at sende os inspiration til lækkert julebag - alle med OMA Bagemargerine som ingrediens.
Opskrifter på sprøde julekager
Opskrift på skønne mandelsmåkager
Ca. 50 stk.
100 g OMA Bagemargarine
270 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 dl OMA Flydende
270 g hvedemel
1 tsk. hjortetaksalt
Smuttede mandler
 
Rør OMA Bagemargarine, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt OMA Flydende lidt ad gangen.

Sigt mel og hjortetaksalt sammen, og ælt det i massen. Rul dejen i 2 tynde stænger på et melet bord. Del dem begge i 25 lige store stykker, og form dem til kugler. Sæt dem på en plade med bagepapir, og tryk en smuttet mandel i hver kage. Bag dem i en 150 °C forvarmet ovn i 18-20 min. (varmluft 140 °C).
ANNONCE
Opskrifter på sprøde julekager
Opskrift på sprøde brunkager
250 g mørk sirup
125 g OMA Bagemargarine
80 g sukker                                                                                                                                   
2 tsk. potaske
1 spsk. vand
1 tsk. revet skal af økologisk
eller usprøjtet appelsin
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
¼ tsk. ingefær
¼ tsk. nellike
400 g hvedemel
Pynt: Mandelflager
 
Varm sirup, OMA Bagemargarine og sukker op, til sukkeret smelter. Lad det køle af, til blandingen er håndvarm. Opløs potasken i 1 spsk. vand og rør det samt de øvrige krydderier i sukkermassen. 

Tilsæt mel og ælt det hele til en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskabet natten over, eller til den er helt kold.

Rul dejen ud til 2-3 mm tykkelse. Stik kagerne ud med et glas, der er ca. 5-6 cm i diameter. Pynt med mandelflager, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem 5-7 min. midt i en 200 °C forvarmet ovn (varmluft).
ANNONCE
Opskrifter på sprøde julekager
Opskrift på finskbrød med et twist
Ca. 80 stk.
½ tsk. hjortetaksalt
500 g hvedemel
2 æggeblommer
150 g sukker
325 g OMA Bagemargarine
Revet skal af 1 økologisk eller usprøjtet citron
Pynt: Æggehvide, perlesukker, hakkede nødder og revet citronskal
 
Sigt hjortetaksalt sammen med mel, og tilsæt de øvrige ingredienser. Arbejd det sammen til en ensartet dej.

Sæt dejen på køl en time, og rul den ud i en firkant på 1 cm’s tykkelse. Pensl dejen med æggehvide, og drys med perlesukker og hakkede nødder, blandet med revet citronskal. Skær dejen ud i små rektangler, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem 8-10 min. i en 200 °C forvarmet ovn (varmluft 180 °C).
ANNONCE
Opskrifter på sprøde julekager
Opskrift på chili-chokoladesnegle
Ca. 100 stk.
1 kg hvedemel
375 g flormelis
750 g OMA Bagemargarine
2 æg
1 tsk. kakao
1 tsk. sød chilipulver
Til pensling: Sammenpisket æg
 
Skær OMA Bagemargarine i tern. Fedtstoffet må ikke blødgøres. Kom mel, flormelis, OMA Bagemargarine og æg i et stort fad, og ælt det sammen til en ensartet dej.

Del dejen i 2 lige store dele. Ælt kakao og chili i den ene portion. Rul de to deje tyndt ud til 2 lige store firkanter.

Pensl med sammenpisket æg, og læg dejstykkerne oven på hinanden. Rul sammen som en roulade, og lad den blive helt kold i køleskabet. Skær dejen ud i ca. 3 mm tykke skiver, og bag dem på en bageplade med bagepapir og bag dem 6-8 min. midt i en 220 °C forvarmet ovn (varmluft 180 °C).

Undlad at tilsætte chili, hvis I har mere lyst til en traditionel chokoladesnegl.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce