[Opskrift]: Vegetarlasagne



23. august, 2016 - kl. 19:43
Forfatter: Conni Lagergreen Schmidt


Synes godt om Aniston.dk

Del artiklen

Nå men ... Her går det godt! Jeg har ikke spist kød rundt regnet, siden vi kom hjem fra USA, og det er faktisk helt okay.

Det fede ved at leve som pescetar for en periode er, udover at man gør noget godt for miljøet, at man får prøvet en hel masse nye retter af og får stimuleret sine smagsløg. At leve uden kød kræver nemlig lidt kreativitet i køkkenet, hvilket faktisk er ret fedt.

​Man får også afsøgt nye steder i sine sædvanlige supermarkeder, idet vegetar- og veganerretterne ofte ligger for sig selv i et afsidesliggende hjørne i butikken. Men det er okay, for så kan man ligesom gå på opdagelse.

​Mine mænd lever i øvrigt også rigtig fint med, at der ikke er kød på menuen. Så får de bare deres kød-fix i madpakken i stedet. Rigtige mænd spiser jo kød, ikk' ;-)

Min nye kostudfordring, som har bragt mig på nye græsgange i supermarkedet, har også fået mig på opdagelse i soyaland. Og der findes jo virkeligt mange ting i de mere velassorterede supermarkeder, som gør det nemt at kaste sig ud i nogle af de sædvanlige favoritretter - bare uden kød.

​Forleden vovede jeg mig ud i en vegetarlasagne med "soyakød", hvilket blev så vellykket, at Lillemanden, som ellers ikke er den store lasagnefan, spiste hele tre portioner.

Prøv det af! Det kan virkelig anbefales :-)


Opskrift på vegetarlasagne med "soyakød"

Egentlig er nedenstående blot min sædvanlige opskrift på hjemmelavet lasagne, som blot har fået et skud veggiekød.

Men det er den på ingen måde blevet ringere af, skulle jeg hilse at sige.

Opskriften er i øvrigt baseret på to voksne og et barn. Og der er som regel en lille hapser tilbage til frokosten dagen efter.

Du skal bruge:
Naturli Hakket Veggie (krydret)
En dåse hakkede tomater
En dåse tomatpuré
​En teskefuld rørsukker
Grove lasagneplader
Ostesovs
Et par gulerødder
Frisk mozzarella
​Oregano efter behov

​Fremgangsmåde:
Svits hakket veggie på panden i lidt olivenolie.

Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuré. Smag til med lidt rørsukker og oregano, og hæld desuden evt. en smule vand i, hvis sovsen bliver for tyk. 

Snit et par gulerødder i tynde skiver, eller brug friske spinatblade, løg eller jeres yndlingsgrønt.

Fordel et tyndt lag ostesovs i bunden af et ildfast fad (MENY's egen fra Gestus med fire slags ost er utroligt god!). Hæld desuden et par skefulde af "kødsovsen" over. Fordel på hele bunden af fadet.

Læg et lag lasagneplader, og fordel dernæst endnu et lag sovs. Fortsæt i tre-fire lag.

Gem gerne et lille grøntsagslag i midten. Så er der lidt ekstra at tygge på.

Top veggielasagnen med endnu et lag ostesovs, og fordel den friske mozzarella på toppen.

Varm i ovnen på 180 grader i cirka 30 minutter.

Lad trække i cirka fem minutter inden servering, og forvent et: "Ej mor! Det er den bedste lasagne, du har lavet" ;-)

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Conni Lagergreen SchmidtFølg på:Instagram

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om aniston.dkDel artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen