[Opskrift]: Karlsbaderbrød med æble

Nemme små snacks til weekenden - sunde og syndige på samme tid.



28. februar, 2015 - kl. 00:00
Forfatter: Conni Lagergreen Schmidt


Synes godt om Aniston.dk

Del artiklen

Jeg elsker at bage brød, fordi jeg kan udskifte stort set alle ingredienser hver gang, jeg går i gang med at bage en portion boller eller et brød. Kage derimod er det lidt sværere at bage uden opskrift, og derfor holder jeg mig ofte fra de store kageprojekter.

Amo har dog sendt en selvhævende mel på gaden, som jeg rigtig gerne ville prøve. Og sådan en mel er jo mest oplagt til kagebageri. Dog fandt jeg en opskrift på Karlsbaderbrød med æblemos, som jeg kunne modificere lidt, og på den måde få alt til at gå op i en højere enhed.

Jeg har udskiftet æblemosen med friske æbleskiver og droppet perlesukker på toppen, så de små karlsbaderbrød også er madpakkevenlige, fordi der faktisk kun er ganske lidt sukker i. Samtidig sparede jeg tiden på at stå og lave æblemos.


Karlsbaderbrød med æbleskiver
(Til cirka 20 små brød)

Ingredienser: 
50 g gær
2 dl mælk
1/2 dl sukker
1/4 tsk. salt
400 g Amo Self Raising Flour
150 g smør eller maragarine
Et æble

Sådan gør du:
1) Hæld mælken i en skål, og rør gær ud i mælken.

2) Tilsæt sukker og salt. Hæld mel i (gem en smule til senere) i blandingen. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i dejen. Ælt dejen helt glat, og lad den hæve i 30 minutter.

3) Læg dejen på et meldrysset bord, og del den i to. Rul hver del til en aflang kage (ca. 50x20 cm), og skær trekanter på cirka 10x10 cm. Læg en æbleskive på hver trekant, og fold hvert hjørne af trekanten til midten. Giv pakken et lille tryk, så den lukker til. 

4) Placér dejpakkerne på en plade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i en time.

5) Forvarm ovnen til 225 grader, pensl med æg, og bag i midten af ovnen i cirka 10 minutter. Lad herefter brødene afkøle på en rist.

Istedet for perlesukker dryssede jeg en smule kanel på toppen inden bagningen og efter afkølning fik de et skvæt flormelis. Dog kun kanel på dem, der røg i madpakken ;-)

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Conni Lagergreen SchmidtFølg på:Instagram

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om aniston.dkDel artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen