Aniston

Når børnene selv vil …

Når børnene selv vil …

Der kommer et tidspunkt i ethvert barns liv, hvor ”vil selv” mentaliteten er uundgåelig. Det gælder også, når vi taler om indretning af børneværelset.

Kreativiteten fejler ikke noget
Hvis et barn bliver bedt om at tegne eller tænke sig til det mest perfekte værelse, er det sikkert noget med rutsjebaner, swimmingpools, fodboldmål og Disney prinsesser. Børnenes kreativitet og umiddelbarhed er vidunderlig. Ganske enkelt vidunderlig. Men når barnet skifter interesse i samme omfang, som du skifter undertøj, kan det måske godt blive en lidt krævende affære – altså det der med det umiddelbare.

En måde at komme omkring skiftende idoler og hobbyer på, er ved at droppe de traditionelle billed- og plakatrammer på børneværelset og i stedet overgå til klikrammer. Ganske vist er klikrammer primært tænkt til butiks- og restaurationsbranchen, men de er altså et hit på børneværelset, når der skal skiftes idolplakater på mere eller mindre ugentlig basis. I modsætning til almindelige rammer, der skal pilles ned og sættes op, skilles ad og samles igen, er klikrammer meget, meget nemmere. De sidder på væggen permanent og det er let for barnet at skifte indholdet i dem – uden mors og fars hjælp.

Og netop det, at klikrammerne sidder permanent på væggen er en klokkeklar fordel, når barnet træder ind i sin ”vil selv” fase, for i modsætning til almindelige rammer, falder klikrammerne nemlig ikke på gulvet og går i stykker. Det eneste man skal holde sig for øje vedr. klikrammer, er at barnet kan risikere at få fingrene i klemme, men det er ikke noget der som udgangspunkt kræver hverken plaster eller særlig omsorg. Men det kan nok i værste fald godt give et chok og en forskrækkelse.

Tag del i børnenes interesser
Okay, vi indrømmer gerne, at det kan være svært at holde styr på alle navnene i de forskellige tegnefilm, eller hvad dit barn nu engang måtte interessere sig for. Men hvis man som forælder vil undgå, at barnet skifter interesse hver anden dag, er det en god idé at engagere sig og tage del i interessen. På den måde er det noget I har sammen, og barnet bliver ikke så hurtigt træt af sin hobby, hvis den kan deles med mor og far.

Bær over i ”vil selv” fasen
Når barnet kommer til den (nogle gange krævende) fase, hvor det vil gøre alting selv, er det vigtigt man som forælder vælger sine kampe med omhu. Ja, hvis I står og absolut skal ud af døren nu – og gerne for 2 minutter siden – er det ikke sikkert, at det er verdens bedste idé, at lade en 3 årig selv tage sit tøj på. Men hvis ellers tiden er til det, bør man lade barnet klare så meget selv som muligt.

Et nej gør ikke megen gavn. I hvert fald ikke, hvis det ikke er nødvendigt. Derimod vil barnet sikkert bare blive mere trodsig og modarbejdende, end hvis det selv erfarer, at det ikke er helt så let at binde sine sko, som det ser ud til, når I gør det.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce