Lav din egen Pumpkin Spice Latte14. november, 2017 - kl. 10:33
Forfatter: Jeanett Meibom Andersen


Synes godt om Aniston.dk

Del artiklen

Det er både vådt og gråt ude, og det jeg allermest har lyst til er, at sidde i sofaen under tæppet med en god bog. Meeeen… Jeg kunne jo også godt lige have en af de der lækre Pumpkin Spice Latte fra Starbucks. What to do? Jeg laver den da bare selv!

Først og fremmest skal der være styr på pumpkin spice krydderiet. Man kan sikkert købe det i butikkerne nu til dags, men jeg kan bedst lide at lave mit eget.

Bland stødt 1 spsk stødt kanel, 2 tsk stødt ingefær, ½ tsk stødt allehånde, 1 tsk stødte nelliker og 1 tsk stødt muskatnød - bum! Så har du en omgang pumpkin spice krydderi, som du kan bruge til at lave den lækre latte eller et hav af andre smagfulde ting hen over vinteren, ligesom de gør i Amerika.

Du kan også lave en sirup af krydderierne. Her skal du varme 3,75 dl vand op i en gryde med 1,8 dl brun farin og 2,5 dl sukker indtil sukkerarterne er opløst. Herefter pisker du pumpkin spice blanding i, sammen med 0,5 dl græskarpuré (du kan enten lave det selv eller købe det på dåse). Blandingen skal nu simre i ca. 8 minutter og køle ned. Så er din pumpkin spice sirup færdig. Den holder hele vinteren, hvis du sætter den i køleskabet (3 mdr.)

Når så du er klar med din krydderiblanding eller din sirup, kan du lave din pumpkin spice latte. Bruger du krydderiblandingen kan du vælge at lave en udgave med eller uden græskarpuré.

Opskrift på en kop pumpkin spice latte, ligesom den fra Starbucks:

10 ml mælk

1,5 dl espresso

1-2 spsk græskarpuré (eller din sirup)

1 tsk Pumpkin spice krydderiblanding (undlad hvis du bruger sirup)

1 spsk flormelis

¾ dl piskefløde

Evt. top med karamelsovs og et drys af krydderiblandingen.

Varm mælken op, lav en espresso mens du venter, eller brug din Dolce Gusto eller Nespresso maskine til at lave en lækker latte. Pisk fløden til skum, tilsæt flormelis og pisk færdig. Hvis du vil gøre det rigtig flot, kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl (ca. 12 mm).

Bland espressoen eller den færdige latte med puré og krydderiblanding (eller din sirup). Har du lavet en espresso blandes denne nu med den varme mælk. Top din pumpkin spice latte med flødeskum, drys med lidt krydderiblanding og karamelsovs.

Pumpkin Spice Latte er så populær, at der også bliver lavet andet end drikkelse med den. Se blandt andet en opskrift fra Instagram på billedet nedenfor.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Jeanett Meibom Andersen Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om aniston.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen