Aniston

Klassiske amerikanske retter du bør prøve at lave derhjemme

Klassiske amerikanske retter du bør prøve at lave derhjemme


For mange danskere er der ikke noget bedre end traditionel dansk mad. Alt fra hjemmelavede frikadeller og tarteletter til flæskesteg og smørrebrød er noget, der giver os associationer til gode minder og sætter sulten i gang bare ved tanken om disse madretter.

Men det er langt fra kun de danske retter, der bliver serveret ved middagsbordet herhjemme. Udenlandsk-inspireret mad som fra eksempelvis det franske, italienske og ikke mindst det amerikanske køkken, er populært. Oftest er det de klassiske hamburgere og hotdogs, folk forbinder med amerikansk mad. Der er dog mange flere lækre retter, som traditionelt spises derovre.

Har du mod på at kaste dig ud i nogle nye retter fra en ellers velkendt kultur, kan du afprøve nogle af nedenstående madoplevelser.

De evigt populære tærter
En af de ting, som amerikanerne i høj grad spiser til mange forskellige højtider og arrangementer, er tærter. Det findes i alle former og smagsvarianter som græskartærte, æbletærte og ikke mindst pecantærten. Sidstnævnte er dog mindre kendt herhjemme, hvilket er en skam – denne nøddetærte er nemlig utrolig lækker og består blandt andet af mørdej, en mazarinmasse, som de færreste kan modstå, og for at toppe den tilføjes en lækker, tynd karamelmasse for at sætte prikken over i’et.

Selvom tærten ikke er den sundeste af slagsen, er nødderne i tærten gode og mættende. Skulle tænderne alligevel i værste tilfælde blive ramt af sukkerchokket mod alt forventning, kan du kontakte tandlægerne på Amager, Holstebro eller en tredje by, du bor i.

En fordel er at tærten er fryseegnet, så hvis du skulle få gæster, eller hvis du i stedet bare vil have noget dessert liggende i fryseren til alle lejligheder, er det muligt med denne.

Fugle i alle former
Herhjemme er vi vant til at proppe hele kyllinger i ovnen eller stege et bryst eller lår på panden. Men i USA bruger de kylling i andre former, der kan være sjove at implementere mere herhjemme, så fuglen kan blive serveret i nye og anderledes former.

Først og fremmest er der de klassiske wings, der fås i flere variationer som eksempelvis hot wings og crispy wings. I USA købes disse ofte i spandevis, og mange forbinder disse med de helt store sportsevents som eksempelvis Superbowl. Disse kan nemt laves derhjemme sammen med forskellige dyppelser for at gøre det hele endnu mere lækkert.  

En hel kalkun er også noget, der ofte bliver serveret i USA. Her bliver den tømt og herefter fyldt med eksempelvis lækre grøntsager og frugter. Det bliver generelt spist til Thanksgiving og jul og kan være noget, du måske vil kaste dig ud i, hvis du vil finde godt alternativ til kylling. 

Det kan være, at du efter lidt udforskning af de amerikanske retter i dit eget køkken bliver forelsket i madkulturen, der er i USA. Det kan også være, at maden i stedet får dig til at drømme om en tur til USA. Hvis det er tilfældet, kan du overveje, om det skal være din nye rejsedestination. Måske har du opsparet nogle penge, ellers kan du gå online og søge på ”lån penge” for at få et billigt lån. En ting er sikkert, amerikansk mad er meget mere end bare de klassiske burgere og hotdogs, og du kan med fordel kaste dig ud i ovenstående retter for at få en ny smagsoplevelse.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce