Aniston

Gør boligen sommerklar

Gør boligen sommerklar

Sommeren står for døren, og inden længe er vi mere ude end inde. Sommeren er også ferietid, men for mange bliver ferieafslapningen ødelagt, fordi der har været ubudne gæster på besøg.

Døre og vinduer er de svageste led
Lad det være slået helt fast: Indbrud er én af de værste ting, man kan blive udsat for. Det er en krænkelse af privatlivet, og det er en møg ubehagelig oplevelse at komme hjem og finde sin bolig gennemrodet af langfingerede tyveknægte.

Det er desværre umuligt at gardere sig helt og holdent mod indbrud, for hvis tyven absolut vil ind i dit hjem, så skal han nok komme det. Men du kan dog gøre adgangen så besværlig, at han med største sandsynlighed vil opgive sit forehavende og lade dit hjem klare frisag.

Døre og vinduer er de svageste led, da det i 99,9 % af tilfældene er den vej, tyvene kommer ind. Du kan minimere risikoen for indbrud ved at skifte dine døre og vinduer – og specielt vinduerne. Vinduesmontage er i mange tilfælde noget, du kan klare selv, men hvis ikke du er den store Gør-Det-Selv type, findes der naturligvis også mange håndværkere, der kan montere nye vinduer for dig.

Hvis din bolig er udstyret med gamle vinduer, er adgangen til dit hjem helt utrolig let. Faktisk kan en professionel indbrudstyv ofte sikre sig adgang til dit hjem via et gammelt vindue på under 2 minutter. Men ved at skifte til indbrudssikre vinduer, kan du gøre opgaven så besværlig, at tyven næsten uden tvivl vil opgive og lade dit hus passere.

Lad tyven tro, der er nogen hjemme
Alt afhængigt af, om du bor i hus eller lejlighed, er der nogle tiltag, det kan være en god idé, at gøre brug af i ferien. F.eks. har Philips lanceret en ny type lyskilder (pærer), de kalder Philips HUE, og som er en ny måde at tænke lys på. HUE konceptet går ud på, at du styrer alle dine pærer centralt via mobilen, og at du kan få lyset til at skifte farve, så du udover at have lyskontakten lige ved hånden, også kan dekorere og indrette dit hjem med farvet lys, hvis du skulle have lyst til det.

Med de smarte nye pærer, kan du således sidde på den franske riviera og nyde livet, mens du sørger for, at lyset bliver tændt og slukket hjemme i Danmark.  Dermed ligner det, at der er nogen hjemme, og tyvene bryder sig helt sikkert ikke om, at risikere forstyrrelser i ”arbejdstiden”.

Hvis du er væk i længere tid end en almindelig ferie normalt varer, er det også en god idé, at lade nogen se efter dit hjem i ny og næ, så du får tømt postkassen og vandet blomsterne. Hvis tyvene ser, at din postkasse forbliver tom, lyset tænder i stuen om aftenen og vinduerne ser solide ud, så er du rigtig godt på vej til at kunne undgå indbrud fuldstændigt.

Det er dog, som sagt tidligere, en sandhed med modifikationer, fordi hvis tyven vil ind, så kan han også komme det – men de er sjældent stædige- eller modige nok til at tage chancen, hvis du har sikret dig på forhånd.

Rigtig god ferie.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce