Aniston

Er sexlysten forsvundet

Hvad gør man, når sexlysten er forsvundet?

Hvis du ikke kan huske, hvornår du sidst havde den dér sitrende og vidunderligt varme fornemmelse i underlivet, er det måske på tide at finde ud af, hvad der dræbte dit sexliv. Her er syv muligheder og syv løsninger
Er sexlysten forsvundet
Forandringer

Store udsving som flytning, jobskifte eller et dødsfald i din omgangskreds øger din stress, og så producerer din krop færre af de hormoner, der er nødvendige for din sexlyst.

Løsning: Brug tid på dig selv hver dag, og kom væk fra det der stresser dig. Er det arbejdet, så brug din frokostpause på at gå en tur - det vil give dig energi til at stå imod stressen. Hvis du forsøger at komme dig over et stort tab, så kan rådgivning måske hjælpe.

Arbejde

Forlader du først arbejdet, når dine kollegaer er gået i seng? Jo, det gør underværker for karrieren, men det er også en dyne over sexlivet. Lange arbejdsdage betyder mindre mentalt og kropsligt overskud til sex.

Løsning: Brug motion til at falde ned efter arbejde. Ikke en dræbende spinningtime, men let bevægelse af dit legeme. Tag cyklen hjem fra arbejde - det klarer hjernen og stimulerer din serotonin- og endorfinproduktion, de naturlige feel good-stoffer. Det får kroppen i sex-humør.

Minus-sex

De fleste kvinders sexlyst fungerer på en "mere vil have mere"-basis. Det betyder, at din sexlyst bliver mindre, hvis du ikke har sex jævnligt. Så hvis du har svært ved at følge med din kæreste, er det måske længe siden, I sidst har haft gang i lagenerne.

Løsning: Sæt tid af til sex. Jo, det er mærkeligt at hive kalenderen frem og aftale en dato, men hvis jeres hverdag er så travl, at sex er lige så sjælden som en god film med Steven Segal, så tag konsekvensen i stedet for at tro det løser sig selv.

Mad

Happy Meals Gør godt mod tømmermænd... men hvis du ofte falder i fastfood-fælden, kvæler du dit sexliv. For meget fedt og sukker påvirker den hormonbalance, der styrer din lyst.

Løsning: Du behøver ikke nødvendigvis at droppe cheeseburgeren, men det er en god idé at balancere med masser af ris, pasta, kerner, frugt og grøntsager. Det hjælper også, hvis du spiser tidligt aftensmad, så din fordøjelse ikke er i højeste gear, når du går i seng.
ANNONCE
Er sexlysten forsvundet
Alkohol

Hvis du overholder Sundhedsstyrelsens anbefaling om højst 14 genstande for kvinder og 21 for mænd om ugen, hjælper du din sexlyst - en til to genstande om dagen øver testoteron-niveauet og booster din sexlyst- Men alt derover har den modsatte effekt.

Løsning: Spar på cosmopolitanerne - og nej, det skader ikke med en våd bytur indimellem.

P-piller

Nogle p-piller kan dræbe din lyst til dampende sex. P-piller, der kun indeholder gestagen, risikerer at forvirre din hormonbalance og dermed påvirke din lystfølelse negativt.

Løsning: Tag en snak med din læge, så du kan gå over til p-piller, der indeholder mindre gestagen og mere østrogen.

Selvværd

Alle kan få et anfald af lavt kropsligt selvværd i nøgent selskab med en mand, men hvis du frygter situationen så meget, at du ikke kan slappe af, er det svært at give sig hen.

Løsning: Fokuser på dine gode sider i stedet for at se dig selv som en samling ikke-perfekte kropsdele. Hvis du er bekymret over topmaven, så tag en blonde-underkjole på. Brug motion i stedet for lynkure - de frarøver kroppen de stoffer, den skal bruge for at tænde dig.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce