Aniston

Er du dus med dine tarmbakterier?

Afkommet spiser de små bamser som slik. De smager af vanilje, så de glider utroligt hurtigt ned ;-) - Er du dus med dine tarmbakterier? Afkommet spiser de små bamser som slik. De smager af vanilje, så de glider utroligt hurtigt ned ;-)

Det kan være en rigtig god idé at være gode venner med ens tarm og de mange bakterier, der findes i det måske mest oversete organ i kroppen.

Ja, faktisk får de fleste af os først fokus på tarmen, når der er noget galt med den, men det er helt forkert, for tarmen spiller en helt afgørende rolle for vores sundhed.

Lige nu forskes der da også i stor stil i netop tarmen og dens rundt regnet 500 forskellige bakterier, og tarmen bliver i flere sammenhænge kaldt kroppens anden hjerne, fordi sammensætningen af vores tarmbakterier har så stor indflydelse på, hvordan vi er som mennesker, og hvordan vi har det. 

Totalt set har vi dog trillioner af bakterier i vores tarm, og cirka 70 pct. af disse har direkte indflydelse på vores immunforsvar. Derfor er det også et puslespil, forskerne lige nu er ved at lægge, men de bliver konstant klogere, og lur mig, om 10 til 15 år er vi meget klogere på, hvad tarmen og tarmbakterierne betyder for os og for vores sundhed, og det vil være almen viden, at vi skal passe godt på vores dygtige bakterier i tarmen. 

Indtil da må vi bare gøre vores ypperste for at holde de gode tarmbakterier glade.

Det gør man bl.a. ved at spise sundt og varieret: Godt med frugt og grønt, fuldkorn og kostfibre samt meget gerne probiotika - også kaldet mælkesyrebakterier, som bedst indtages som piller, idet de mælkesyrebakterier, vi evt. kan få via yoghurt desværre dør i hobetal undervejs. 

Som jeg allerede skrev lidt om sidste år, så indtager vi herhjemme mælkesyrebakterier på daglig basis. Og siden vi er begyndt på dette for et års tiden, har vi faktisk (7-9-13) ikke haft en eneste sygedag.

Der har været en smule snotnæse, men ellers intet imod, hvad vi ellers har oplevet af influenza, maveinfluenza, opkast og andre herligheder, som vi mennesker (og specielt små mennesker) bliver ramt af, hvis vi er så uheldige at rende ind i dårlige bakterier, som de gode bakterier i vores krop ikke kan overvinde, hvis ikke de er godt nok rustet.

Udover at vores immunforsvar tilsyneladende har været boostet, så oplever jeg også både en mave, der har det bedre rent fordøjelsesmæssigt, samt bare lige en tand mere overskud i hverdagen, og jeg vil sige, at jeg ellers er typen, der meget vel kunne være bukket under for arbejdspresset det seneste halve års tid.

Lægevidenskaben i Danmark (i mange andre lande anbefaler lægerne mælkesyrebakterier til bl.a. gravide) har endnu ikke megen fidus til mælkesyrebakterier eller de fleste andre kosttilskud i øvrigt, så derfor kan jeg kun tage udgangspunkt i mine helt egne oplevelser på egen krop i denne sag, og det står helt for egen regning. Men jeg anbefaler mælkesyrebakterier vidt og bredt, og jeg kender mange andre, der også har rigtig gode oplevelser.

Det er stadig mælkesyrebakterier fra Duolac, vi indtager hver morgen. Jeg har derfor ikke erfaring med andre mærker. Duolac er dog dobbeltcoatede, hvilket betyder, at bakterierne (som er meget sarte) er dobbelt så godt beskyttede på deres vej gennem hele vores system.

Hvis du i øvrigt er nysgerrig og vil prøve Duolac Daglig Vitalitet (den til voksne) på egen krop, kan man lige nu bestille en gratis vareprøve her

Hvis du derudover er nysgerrig på dagens låge i blogjulekalenderen, så finder du denne hos Pernille på Pforpernille, som i dag har et lækkert gavekort til Hummel på højkant. Good luck! :-)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce