Aniston

Dit barns motorik – den korrekte udvikling

Dit barns motorik – den korrekte udvikling

Fra barnsben er det vigtigt at få de korrekte vaner ind under huden for, at barnet udvikler sig rigtigt - dette gælder både fysisk og psykisk.

For at optimere dit barns udvikling, så man undgår komplikationer senere i livet eller bare udskyder den egentlig udvikling, er det også nødvendigt med det bedste udstyr, som, udover at være velegnet til den motoriske udvikling, er designet som legetøj for at vedholde barnets interesse.

Legetøj af denne art kan fås hos de store legetøjsshops i landet, som bl.a. Børnibalance.dk. Men hvorfor er denne slags legetøj egentlig så vigtig for dit barns udvikling?  

Basen for barnets bevægelse
Man mener, at ens fysiske og psykiske sundhed bliver dannet i de allertidligste år af den motoriske udvikling. Det er her basen bliver lagt, og man stopper reelt aldrig med at udvikle de motoriske færdigheder – men lærer man dem fra et tidligt stadie, kan man ikke videreudvikle dem, fordi man er nødt til at lære dem først senere i livet.

I vores moderne samfund med større fysisk inaktivitet er det desværre blevet mere naturligt, at disse egenskaber bliver latente, og så kræver det altså en behandlingsproces at genfinde dem.

Dit barns motoriske udvikling – hvad består den af?
Motorik er mere end bare bevægelse. Det er dit barns sanser, der skal stimuleres gennem barndommen og de rammer, som det nu befinder sig i. Barnets grundmotorik kan inddeles i tre sanser: Den vestibulære sans, taktilsansen og kinæstesisansen.
 

  • Den vestibulære sans: Hovedbalancen. Har betydning for, hvordan dit barn holder balancen.
  • Taktilsansen: Følesansen, der styrer, hvordan barnet er med til at opleve verden og sig selv.
  • Kinæstesisansen: Muskelledsansen, der sørger for, at barnet kan teste styrken og præcisionen i bevægelserne.


Disse tre sanser går op i en højere enhed, og sørger man for, at barnet lever op til kravene for hver af disse sanser, er man godt på vej mod en sund og normal udvikling.

Udover de motoriske konsekvenser kan det også have sociale konsekvenser, at barnet ikke er udviklet ordentligt fysisk.

Lad os antage, at barnet ikke har udviklet en stærk nok fysisk til at kunne deltage i de mere fysiske lege, eller måske føler sig for dårlig til at prøve sig af i en fodboldkamp grundet en dårlig kinæstesisans, så kan de nemt komme til at føle sig udenfor. At barnet fungerer godt socialt er mindst lige så vigtig som den motoriske udvikling – de to ting går hånd i hånd og forstærker hinanden.

Læs evt. mere her om, hvordan dit barn bør udvikle sig.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce