Aniston

Det gyldne bur

Katie Hickman udfordrer sanserne, og fører dig ind i en helt ny verden.

Det gyldne bur er blevet modtaget af begejstrede anmeldere i England og USA, og er nu kommet til Danmark  hvor den bliver taget ligeså godt imod.
Det gyldne bur
Bogen er velskrevet og informativ. Dette kommer dog ikke som en overraskelse, da Katie Hickman har brugt mange års passioneret research, til meget at det dybere i selve historien.

Bogen er en kærligheds historie, der tager læseren med på en fortryllende rejse, tilbage til sultanens harem i Istanbul år 1599.

Det hele er så godt skrevet, at ens sanser kører på højtryk, og man bliver overrasket over at befinde sig i kolde Danmark, når  man ligger bogen fra sig.

Bogen er delt i to historier, der lidt efter lidt har en sammenhæng.

Den ene historie omhandler den studerende Elisabeth Staveley, som er ved at skrive sin doktorafhandling, og ved et tilfælde finder et fragment af en gammel bortførelsesberetning, der har været gemt i over 400 år. Elisabeth har længe søgt efter stof, der kunne kaste lys over den unge Cecilia Lampreys skæbne, der angiveligt efter et skibsforlis skulle have ført hende frem til en sultans harem i slutningen af 1600-tallet. Elisabeth søgen fører hende frem til vore dages Istanbul, og bliver samtidig hendes egen vej ud af et ulykkeligt kærlighedsforhold.

Den anden del fortæller historien om Cecilias liv indenfor haremmets lukkede døre. Der sker underlige ting, og rygterne flyver omkring. ultanmoderens chefeunuk er blevet forgiftet, og Cecilia bliver en brik i sultanmoderens hemmelige planer og intriger. På denne tid er byen udenfor paladset mættet af europæiske handelsfolk, deriblandt Paul der var forlovet med Cecilia. Paul får i byen nys om at Cecilia er bag slottets mure, også er spørgsmålet om det kan lykkes ham at befri hende.

Katie Hickman er født i 1960 og opvokset i en diplomatfamilie. Under sin opvækst boede hun i både Asien og Sydamerika. Efter at have afsluttet sine engelsk studier i Oxford, valgte hun at opleve verden på egen hånd, hvilket gav hende inspiration til sin første bog i 1987 - En rejsebeskrivelse. 5år senere debuterede hun med sin første roman der blev shortlisted til Sunday times young British writer of the year (En pris til britiske forfattere under 35, der hr skrevet poesi, fiktion eller non fiktion. Red.) Efterfølgende er det blevet til endnu en rejsebog og to Engelske bestsellere.

Selvom bogen ikke normalt falder i min type genre, har jeg måtte indrømme at jeg har været fastspændt til siderne allerede fra historien starter. Bogen spiller næsten på alle sanser, og jeg kunne næsten lugte fiskene på havnen, eller de nybagte brød på markedspladsen.

Super velskreven bog der kun kan anbefales.

Det gyldne bur er skrevet af Katie Hickman, trykt af Bazar og er på 432 sider. Vejledende udsalgspris er 299,95,-
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce