Aniston

Brunch

Inviter dine venner over på brunch

Savner du lidt hygge med vennerne? Saml dem til en lækker homemade brunch, hvor i kan nyde maden og hinandens selskab! Vi har her samlet nogle lækre opskrifter, som hører sig til!
Brunch
Scrambled eggs med tilbehør

Ingredienser:
  • 4 stk. toastbrød
  • 8 æg
  • 2 pakker bacon
  • 40 gram margarine eller smør
  • Salt og peber 
Æggene slås ud på en opvarmet pande, vendes/røres rundt nogle gange med en paletkniv, indtil man har en nogenlunde fast varm masse.

Dernæst steges bacon på panden, og til sidst lægges toastbrødet på den varme, fedtholdige pande (tilsættes evt. mere smør). Brødene ristes, indtil de har fået lidt kulør.

De 3 ting serveres så samlet på en tallerken. Desuden kan der også ristes en omgang cocktailpølser dertil, og der kan pyntes med blade fra krydderurter.

Scrammbled eggs med ost

Ingredienser:


  • 2 stk. smør
  • 8 æg, pisket
  • 150 gram ost i tern
  • ½ tsk. blandede krydderurter
  • Salt og peber 
Fremgangsmåde:
Smelt smør i høj stegepande ved medium varme.
Hæld æg og ost i, og rør mens det begynder at ændre konsistens.

Tilsæt krydderurter, og tilbered til ønsket konsistens.

Muffins:
Til enhver brunch hører der muffins til. Her kommer et par forskellige varianter. Man behøver ikke lave alle slags til sin brunch, men lidt variation skader heller ikke!

Tranebærmuffins med sirup

Ingredienser:

  • 4 1/3 dl hvede mel
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. natron
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 pisket æg
  • 1,25 dl ahornsirup
  • 1,25 dl mælk
  • 1/2 dl smeltet smør 
  • 2/3 dl tørrede tranebær
  • (Alternativt kan anvendes tørrede kirsebær eller andre tørrede bær)
Glasur:
  • 1,25 dl siet flormelis
  • 1/4 tsk. vanille sukker 
  • 2 - 3 tsk. mælk

Smør 12 styk 6 cm-muffinsforme. I en medium skål røres mel, bagepulver, natron og salt. I en anden skål blandes æg, ahornsirup, mælk og smeltet smør. Hæld det hele i melblandingen, og rør til det er fugtigt og cremet. Der vil dog stadig være nogle få klumper, som ikke er til at røre ud. Tilsæt det tørrede frugt, og hæld hele blandingen i de smurte forme med en ske, så de er ca. 2/3 fyldte.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gyldenbrune.

Afkøles på bagerist.

Glasur
I en lille skål blandes flormelis, vanille, samt mælk nok til at gøre glasuren glat. Dryp det hen over muffinsene.
ANNONCE
Brunch
Engelske chokolade muffins

Ingredienser:
  • 2 æg
  • 300 gram sukker
  • 1,5 tsk. vanillesukker
  • 1 knivspids salt
  • 4 spsk. med lille top kakao
  • 75 gram mel
  • 100 gram smeltet afsvalet smør

Glasur:
  • 125 gram sigtet florsukker
  • 1 spsk. kakao
  • ca. 1 spsk. vand

Pynt:
  • Snittede mandler

Æg og sukker, (NB: den store mængde sukker gør kagerne lidt specielle), piskes sammen. Heri blandes vanillesukker, salt, kakao, mel og til sidst det smeltede og afkølede smør. Dejen fordeles i 14 smurte muffin- eller linseforme, der stilles tæt i en lille bradepande eller aluform. Bages ved svag varme, 175 grader i 25-30 minutter. Ved den lange bagetid bliver kagerne marengsagtige.

Kagerne tages ud, læg mærke til, at de kan synke lidt sammen. Når de er næsten kolde, tages de ud af formene og pensles med den sammenrørte chokoladeglasur samt pyntes med snittede mandler.

Bananmuffins

Ingredienser:
  • 285 gram mel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2,5 dl havreklid
  • 155 gram sukker
  • 60 gram smeltet smør
  • 1,8 dl mælk
  • 2 æg, let pisket

Pynt:
  • 100 gram flødeost
  • 2 spsk. Flormelis
  • 2 tsk citronsaft
  • Bananchips

Sigt mel og bagepulver ned i en stor skål. Tilsæt havreklid og sukker. Lav en fordybning i midten. Bland smør, mælk, æg og banan og tilsæt det til melblandingen på en gang. Rør til dejen lige er samlet, (der skal ikke røres for meget, da dejen skal være klumpet). Dejen fordeles i 12 muffinsforme. Bages ca. 15 minutter ved 210 grader

Pynt:
Flødeost piskes med flormelis og citronsaft. Læg lidt på hver muffin og pynt med bananskiver.

Amerikanske pandekager

Ingredienser:
  • 3 dl mel
  • 2/4 tsk. Sukker
  • 3 spsk. Sukker
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 æg
  • 1 tsk. Olie
  • 2,5 - 3 dl skummetmælk
  • 1,5 most banan

Pisk æg og mælk sammen, og tilsæt banan og olie. Bland mel, sukker, salt og bagepulver, og hæld det i mælkeblandingen lidt ad gangen... Der må ikke røres for længe i dejen - ingredienserne skal bare lige blandes. Læg små klatter dej på en varm pande, og steg pandekagerne et par minutter på hver side, indtil de er blevet lysebrune.
ANNONCE
Brunch
Pandekager med is og hindbær-coulis

Ingredienser:
  • 8 pandekager (se evt. opskriften fra før).
  • 0,5 liter vanilje is
  • 250 frosne hindbær
  • 50 - 100 gram flormelis

Hindbær-coulis: Kom de frosne hindbær i en blender og kom noget af flormelisen i. Blend det og smag til, indtil du synes, at der er nok flormelis i.

Lad gæsterne selv anrette desserten. Man kan komme isen og hindbær-coulis'en inden i pandekagen og rulle den sammen, eller man kan folde den to gange til en trekant og lægge det oven på.

Hvad ellers skal man bruge til brunch?
Først og fremmest er noget af de ovenstående de efterhånden mest brugte ting, men der bør desuden også være brød til. For eksempel kan sådan noget som valnøddebrød være rigtig godt, da det smager skønt og samtidig er noget lækkert og kraftigt brød. Det kan fås hos den lokale bager til en fornuftig pris.

Noget andet brød kunne også være helt almindelig boller, og desuden er det en god idé at sørge for at have en del pålæg til brødet. For eksempel skinke, rullepølse, ost, marmelade og så videre.

"Baked Beans" er også lidt af et must. Det er nemmest, hvis du bare køber et par dåser, og bare varmer det på.

Sørg også for at have frisk frugt. Det er rigtig godt til pandekagerne og til muffins. Ananas, jordbær, bananer, kiwi, passionsfrugt, mango, pærer, æbler, appelsiner er bare noget af det frugt, jeg kan nævne, som er godt til brunch.

Men udover maden, så sørg for at have en rigtig god stemning! Pynt bordet og tænd lys! Så skal du nok få dig en vellykket formiddag med dine venner og veninder!

God fornøjelse!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce