Aniston

Arbejde foran skærmen

Et arbejde foran skærmen kan være skadeligt for din sundhed.

Er du en af de mange, der hver dag sætter sig foran skærmen for at blive siddende der hele dagen igennem? Et arbejde skal selvfølgelig passes, også selvom det skal udføres foran skærmen, men der er en lang række af ulemper ved et siddende arbejde uden bevægelse. Danskere er i dag mere inaktive end nogensinde, og det går direkte ud over vores sundhed.
ANNONCE
Arbejde foran skærmen
Det siger selvfølgelig sig selv, at har du et arbejde uden bevægelse, får du måske ikke bevæget dig nok i løbet af dagen. Det kan være svært at nå de 30 minutters motion om dagen, hvis du ikke har "sparet noget op" på arbejdet, og kommer sent hjem.  

Men husk at alle kneb gælder i operation brug-din-krop! Tag en tur op på fjerde etage ad trapperne i stedet for elevatoren, stå af et busstop før og gå resten af vejen, eller stå op 15 minutter før dit vækkeur ringer og overrask kæresten med en hurtig omgang morgengymnastik. Selv rengøring er en god måde at få sig rørt på.

Det tæller alt sammen!

Udover inaktivitet lider mange med stillesiddende arbejde af problemer med maven. Selvom det ikke virker som en logisk konsekvens, gør mange timers nærkontakt med kontorstolen faktisk skade på dit tarmsystem.
ANNONCE
Arbejde foran skærmen
Når man sidder på sin flade, skaber man et enormt pres på bækkenet, og dermed også tarmsystemet, og det gør altså, at man i det lange løb ender op med et ineffektivt og ustabilt system.

Faktisk har en ny undersøgelse af Zapera vist, at 53% af de adspurgte har uro i maven, mavekramper, diarré eller andre mavegener. 

For at undgå at opleve maveproblemer på grund af stillesiddende arbejde, er det vigtigt at holde små pauser, hvor man kommer op af stolen og får bevæget sig lidt. Selv en tur til nærmeste kaffekande, eller turen ned i kantinen, hjælper med at lette det usunde pres.

Og så er det i øvrigt altid en god idé at få dyrket noget motion i fritiden. Ikke nødvendigvis et ugentligt marathon eller andet selvpineri, en hyggelig gåtur i raskt tempo er stadig meget bedre end at zappe fjernsyn.
ANNONCE
Arbejde foran skærmen
Ansatte med meget computerarbejde oplever også mange gange problemer med hænder og håndled. Brug af mus og tastatur er meget belastende for de fine sener og led i hænder og håndled, og forkert og for lang tids brug, kan føre til museskader og smerter i fingre og led.

Så når du nu alligevel rejser dig efter kaffen (for at lette pres på bækkenet, husker du nok), hvorfor så ikke lave lidt fingerøvelser for at få strukket musklerne igennem? På www.fingeryoga.com kan du finde en masse gode strækøvelser for hænder og fingre. 

Hvis du husker at give dine hænder lidt opmærksomhed i løbet af dagen, vil du nedsætte risikoen for at få arbejdsskader senere hen.

Det er selvfølgelig også vigtigt at sidde ordentligt ved computeren. Skift stilling ofte, og sørg for at dine håndled ikke bøjer bagover, når du taster eller sidder med musen. Når computeren "tænker", så rejs dig op og gå rundt i lokalet, og det samme gælder, når det er dig, der tænker. Brug hver en undskyldning for at komme en tur op af stolen. Det sætter gang i hele systemet, og det får løsnet op for de muskler, der ellers let bliver overbelastede.
ANNONCE
Arbejde foran skærmen
Det lyder som små, daglige ændringer, og det er det også! Det er virkelig de små ting, der tæller, når du forsøger at minimere skaderne ved et arbejde foran skærmen.

Hvis du indarbejder de små rutiner i din dagligdag, minimerer du risikoen for både museskader, maveproblemer og overvægt, for ikke at nævne hvor god din samvittighed bliver, når du begynder at passe på dig selv og din krop.
 
For inspiration til små ændringer og gode arbejdstillinger kan du klikke dig ind her eller her, hvor du kan læse mere om et arbejde foran skærmen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce