Aniston

[Anmeldelse]: Sophie Kinsella Bryllupsnatten

Ny omgang chick-lit af mesteren bag Shopaholic.

5 ud af 6 stjerner
[Anmeldelse]: Sophie Kinsella Bryllupsnatten
Man kunne være grov og sige, at når man har læst en Sophie Kinsella bog, så har man læst dem alle.

Sophie Kinsellas bøger er nemlig alle skåret lidt på samme måde, og den engelske forfatter skriver tilsyneladende ud fra devisen: "If it works, don't fix it!"

Når man læser de første få sider af Kinsellas seneste bog "Bryllupsnatten, ved man da også, hvad der der vil ske kapitlet ud.

Men opskriften har virket i de mange Shopaholic-bøger, og den virker stadig!

En bryllupsnat, der ikke er værd at skrive hjem om
"Bryllupsnatten" handler om de to søstre Lottie og Fliss.

Lottie vil rigtig gerne giftes med kæresten Richard, og Fliss ligger i en smerterfuld skilsmisse, hvor både hendes søn og hun selv er ofre for eks-mandens lunefuldheder.

Lottie ender dog med en slem skuffelse, da hun tror, at Richard endelig vil fri. Men så møder hun kort tid efter ungdomsforelskelsen Ben, som hun aldrig er holdt op med at elske. 

De to gifter sig hovedkulds og flyver straks af sted på bryllupsrejse til den græske ø, hvor de mødtes femten år tidligere.

Storesøster Fliss er dog på ingen måde begejstret for dette set-up. Hun er bitter ovenpå skilsmissen og mener desuden, at søsterens forelskelse er et rebound-projekt.

Derfor sætter hun også alle sejl ind for at forhindre, at Lottie og Ben fuldbyrder deres ægteskab.

Hun vil dermed gøre alt, hvad hun kan, for at forhindre, at Lottie og Bens bryllupsnat bliver til noget. Og det gør hun så! Og hun inddrager undervejs både sin søn, Bens gode ven og kollega, Richard og et pligtopfyldende hotelpersonale.


Forudsigelig og guf for fans
"Bryllupsnatten" er en både underholdende og skæv omgang chick-lit fra genrens mester. Og det er ikke for sjov, at Sophie Kinsella skærer alle sine bøger på samme facon.

Det virker nemlig!

Og selvom "Bryllupsnatten" er en typisk og dermed ikke synderligt overraskende bog, så fungerer den alligevel bare rigtig godt.

Selvom jeg fandt "Bryllupsnatten" forudsigelig, og jeg havde håbet, at jeg var vokset fra genren, så faldt jeg altså pladask!

Var du således ikke fan af Shopaholic-bøgerne, vil du heller ikke synes om denne. Men ægte chick-lit fans må bide i det sure æble og indrømme, at de stadig er Kinsella-fans! 


"Bryllupsnatten" er skrevet af Sophie Kinsella og netop udgivet af Lindhardt & Ringhof.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce