Aniston

An Education

En helt igennem fantastisk film om, hvordan man bliver klogere - af at leve livet.

10 ud af 6 stjerner
An Education
England, 1961. Kjolerne er feminine, mændene er rigtige mænd, og fædrene er strenge!

Jenny er 16 år. Hun er en køn og yderst begavet pige, der står med den ene fod indenfor på Oxford University.

En regnfuld dag møder hun David.

Det ekstravagante voksenliv
David er noget ældre end hun selv er, han kører sportsvogn, er charmerende, galant og lever et spændende liv med lækre restauranter, udenlandske cigaretter, natklubber og kunstauktioner.

Han lever med andre ord et voksent liv, der er anderledes end det, Jenny kender fra sine forældre, og som hun i den grad higer efter at blive en del af.

Med det er ikke uden omkostninger at kaste sig i armene på voksenlivet for Jenny, der tror på det bedste i folk.

For pludseligt står Jenny for at vælge mellem skolen eller livet udenfor.

Smuk, smuk, smuk og meget interessant
"An Education" er hele vejen igennem en smuk film, der skildrer en smuk og medrivende historie, og som har et vældigt interessant twist til sidst.

Jenny er en dejlig pige, der vil frem i verden, og som man straks fatter sympati for. Og man forstår faktisk godt, at hun falder for den charmerede David, der vil lægge verden for hendes fødder, er spontan og forkæler hende med spændende gaver, dejlige middage og ikke mindst en romantisk tur til Paris.

Man smiler af Jennys forældres forgabelse, som omend er endnu større end hendes, og man nyder det gode skuespil, der specielt bliver leveret af Jennys strenge far, spillet af Alfred Molina.

Jeg forstår så udmærket, at danske Lone Scherfig, der så dygtigt har instrueret "An Education" har fået stor anerkendelse for filmen, og at den har været nomineret til hele tre Oscars - blandt andet for bedste film.

Det er en livsbekræftende film om søde Jenny, der får en uddannelse og lærestreg for livet! For man kan læse sig til meget, men de vigtigste ting lærer man gennem livet.

"An Education" er udkommet på DVD den 26. oktober 2010

Foto: Nordisk Film A/S
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce