Aniston

5 tips til en god studiestart

Bare rolig.. alle andre er også nervøse!

Uanset om du skal starte på helt nyt studie eller blot fortsætte, hvor du slap før sommerferien, er det ved at være den tid på året igen: Computeren skal lades godt op (hvorfor er der aldrig nok stik?!), Facebook lukkes til fordel for et tomt dokument, og vi forsøger at rette hjernen ind på læsning frem for kold rosé og grillmad. Studiestart kan være en stressende tid, men bare rolig - med et par enkle tips kan det faktisk være muligt at komme helt godt fra start og få det bedste ud af det!

ANNONCE

1. Det er okay at være nervøs

Mange er nervøse inden studiestart. Nye mennesker, ny information, ny hverdag: Alt er nyt, og det er helt okay og ganske naturligt, hvis det gør dig lidt nervøs. Prøv at slå koldt vand i blodet og accepter din nervøsitet - du er ikke alene! Selv dem, der virker allermest tjekkede, kan være både usikre og nervøse. Spørg, hvis der er noget, du er i tvivl om, i stedet for at sidde inde med det med frygten for at sige noget dumt. Der findes ingen dumme spørgsmål, vel? 

ANNONCE

2. Planlæg

At være studerende er utroligt tidskrævende, så med planlægning kommer du langt. Hvis du vil komme til alle forelæsninger og læse alt materiale (og det vil du selvfølgelig..), så snakker vi tidsmæssigt det samme som et fuldtidsjob, og det kan være svært at presse studiejob, venner, kæreste, familie og praktiske gøremål ind i denne tidsramme. Derfor er det en god idé at planlægge semestret. Hvor meget skal du læse og hvornår? Læser du bedst efter eller før forelæsning? Skal weekender være hellige til spas og løjer, skal læsningen klares i hverdagen. Planlæg og du vil straks få mere overskud. 

Og lige en sidste ting: læs din studieordning! Du får det at vide 10.000 gange og tænker hver gang "ja ja, det gør jeg senere", men jeg mener det.. bare gør det! 

ANNONCE

3. Accepter at du ikke kan blive venner med alle første dag

På et nyt studie kan de fleste godt panikke lidt over det sociale, men igen, bare rolig, du er ikke alene. Det kan godt virke lidt demotiverende at gå hele første dag uden at snakke det store med folk; især hvis man bruger sin tid på at observere dem, der lynhurtigt falder i snak. Igen: Slå koldt vand i blodet! Sørg for at deltage i de forskellige studieaktiviteter, og så skal det nok komme. Jeg ved godt, det lyder kliche, men bare vær dig selv. Og så lad lige være med at drikke dig for meget mod til, ikke? Det kan da godt være, du mister hæmningerne og snakker med en masse, men det er heller ikke sjovt at være hende, der løber ud fra forelæsningen to gange dagen efter for at knække sig, fordi hun drak for meget til festen aftenen før.. Har jeg hørt.. 

ANNONCE

4. Plej dig selv 

Det lyder banalt og som en selvfølge, men husk at få en sund kost, masser vand og godt med søvn. Sidstnævnte kan godt være lidt svær i en rusperiode, men prøv alligevel at få så meget søvn som muligt. Det giver dig et meget bedre overskud. Det samme med kosten - selvom den hurtigt kommer til at bestå af lunkne øl og junk, så forsøg at supplere med lidt frugt og grønt. Tro mig, din mave og overskud vil takke dig senere. 

ANNONCE

5. Nyd det

Selvom det hele er forvirrende, nyt og måske endda lidt skræmmende, så er det også vildt fedt! Jeg tænker virkelig tilbage på min studiestartsperiode som noget af det sjoveste, og jeg misunder lidt alle jer, der skal til at igang. Hvis du går ind til det med et åbent sind, kan du virkelig få oplevelser for livet. Og husk, vi er alle bare mennesker, og der er ingen, der har styr på det hele - bare vær lidt akavet i din eget akavethed, så skal det hele nok gå! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce